Hrvatska je španskim golmanima priredila sramotu kakvu niko nikad nije
Foto - Eibner-Pressefotox

Nerealno

Hrvatska je španskim golmanima priredila sramotu kakvu niko nikad nije

O. Lekić

Hrvatska je u Mannheimu deklasirala Španiju u 1. kolu Evropskog prvenstva. Bilo je 39:29 za ovu selekciju, a pravi debakl su doživjeli španski golmani koji su imali samo jednu odbranu u 60 minuta.

Ne pamti se kada je jedna selekcija nadigrala Španiju kao večeras Hrvatska u Mannheimu. Furija je bila potpuno razbijena.

Katastrofalnu noć posebno su imali španski golmani. Gonzalo Perez De Vargas i Sergey Hernandez upisali su samo jednu odbranu.

Upisao ju je Perez De Vargas. Odbranio je jedan od 26 upućenih šuteva ka svom golu, dok Hernandez s druge strane nije uspio zaustaviti nijedan šut od 10 koliko ih je išlo prema golu.

Zaista katastrofalan nastup španskih golmana. Ne dešava se svaki dan da oba golmana imaju ovako očajan učinak i ovo će definitivno ostati upamćeno.

Oglasi

Na društvenim mrežama španski navijači već prizivaju promjene na golmanskim pozicijama u narednom periodu. Nisu zadovoljni Perezom De Vargasom i Hernandezom i smatraju da ih ovakvi nastupi neće dovesti daleko.

Nisu ni hrvatski golmani blistali. Imali su ukupno osam intervencija na utakmici, od čega pet Matej Mandić, a tri Filip Ivić.

Španci pokazali šta je profesionalizam

Rukometaši Španije su bez obzira na debakl na terenu pred novinarima pokazali šta su pravi profesionalci.

Iako potpuno deklasirani u meču s Hrvatskom, apsolutno svi rukometaši Furije su stali pred medije i dali su svoje viđenje utakmice.

Nema dileme da su oni itekako razočarani. Nemoguće je da im se još jedna ovakva noć ponovi u Njemačkoj i svi su pri stavu da već u narednoj utakmici kreće mnogo bolja igra.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Špancima za dva dana slijedi duel s Rumunijom, a 16. januara će igrati utakmicu s Austrijom.

Naravno, u oba meča ova selekcija je favorit. Sve osim pobjeda bi bilo veliko iznenađenje i potpuna katastrofa za njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi