EP u rukometu: Ponižena zvijezda odbila nositi "kapu srama"

Islanđanin se nije htio brukati

EP u rukometu: Ponižena zvijezda odbila nositi "kapu srama"

Edmir Škorić

Nije neobično da rukometaši za vrijeme treninga igraju fudbal i to se dogodilo reprezentaciji Islanda za vrijeme Evropskog prvenstva u Njemačkoj. No, jedan od najboljih igrača Islanda odbio je da nosi "kapu srama".

Reprezentacije imaju razne metode treniranja, a ona islandska je zaista neobična i veoma čudna. Prije svakog treninga reprezentativci te zemlje igraju fudbal, nakon čega pobjednička ekipa mora da izabere ko je bio najgori fudbaler kod poražene ekipe.

Kada usaglase ko je taj, onda je on prisiljen da na glavu stavi kapu kojoj su dali ime "kapa srama".

Na treningu koji je pratila danska Tv2 islandski igrači su za najgoreg fudbalera izabrali Omara Ingija Magnússona koji je s Magdeburgom osvojio Ligu prvaka, ali njemu nije bilo svejedno.

Rukometaš Magdeburga je na kraju odbio da nosi kapu, ali je morao platiti saigraču Kristijanu Örnu Kristjánsonu da je nosi umjesto njega, valjda je tako nalažu interna pravila islandskih rukometaša.

Oglasi

"Danas mi je Omar Ingi Magnusson platio da nosim kapu. Bio je najlošiji igrač na posljednjem treningu, ali nije je htio nositi dok je kamera bila uključena, pa ju je dobro platio", rekao je Kristjanson napomenuvši da ga kapa ne zanima jer zauzvrat je dobio dobru svotu novca.

Reprezentacija Islanda u petak od 18.00 sati počinje nastup protiv Srbije u grupi C Evropskog prvenstva u Minhenu, a zatim će selekcija Mađarske od 20.30 sati u drugom susretu kvarteta odmjeriti snage s Crnom Gorom u istoj grupi.

Mora se priznati da se radi o veoma zanimljivoj grupi. Inače, danas se sastaju i Austrija i Rumunija od 18 sati ,a od 20:30 sati Hrvatska igra sa Španijom u Mannheimu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U tom njemačkom gradu sinoć je debi upisala reprezentacija BiH, koja je djelimično dobro parirala favorizovanoj Švedskoj, da bi na kraju izgubila sa 29:20. U drugoj utakmici naše grupe Nizozemska je dobila Gruziju sa 34:29.

Izabranici Irfana Smajlagića drugi meč igraju već sutra, u subotu, protiv selekcije Nizozemske od 18 sati, a dva dana kasnije kompletirat ćemo grupu mečom protiv Gruzije, koja se smatra najslabijom od tri selekcije s kojom igramo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi