Srbija se mučila s Bahreinom

Svjetsko rukometno prvenstvo

Srbija se mučila s Bahreinom

E. Škorić

Rukometna reprezentacija Srbije pobijedila je Bahrein sa 32:27 i i grat će za 17. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj.

Srbija je bila veliki favorit u meču razigravanja od 17. do 20. mjesta, ali Bahrein se dosta dobro nosio sa Orlovima.

Iako su srbijanski rukometaši većim dijelom prvog poluvremena imali vodstvo, na odmoru je Bahrein imao 17:15.

Bahrein je golom otvorio drugi dio, pa je poveo plus tri (1815), no Srbija se brzo vratila, pa se jedan period igralo gol za gol, da bi u završnici meča Srbija ipak ubacila u brzinu više i ostvarila pobjedu od pet razlike.

Ilić je postigoa devet golova za Srbiju, Vujić, Vorkapić i Radivojević po četiri, dok je na drugoj strani Al-Sayyad postigao osam pogodaka, a njegov saigrač Al-Salatna šest.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Srbijanci sada čekaju boljeg iz duela Austrija - Argentina i protiv pobjednika tog meča igrat će za 17. mjesto, dok će poraženi protiv Bahreina igrati za 19. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi