Šta kažu kladionice? U Egiptu danas bitka za polufinale
FOTO - EPA

Svjetsko prvenstvo za rukometaše

Šta kažu kladionice? U Egiptu danas bitka za polufinale

A. Beganović

Nakon dana pauze nastavlja se Svjetsko prvenstvo za rukometaš i to susretima četvrtfinala.

Danas u Egiptu počinje zapravo ono najvažnije. Pravo na kiks ne postoji, a nakon današnjih mečeva znat će se i koje četiri selekcije će u borbu za medalju.

Prvi četvrtfinalni susret odigrat će Danska i Egipat. Danska u ovaj duel ulazi kao veliki favorit, što kvote u Mozzart kladionici jasno pokazuju, no ipak ne treba zaboraviti da je Egipat domaćin i da će pokušati iskoristiti svako opuštanje Danaca. Međutim, s obzirom na viđeno u dosadašnjem dijelu takmičenja, teško da će domaći do borbe za medalju.

Još jedan duel i to onaj između Švedske i Katara ima apsolutnog favorita. To je reprezentacija Švedske, koja u dosad odigranih šest mečeva nije izgubila. Istina, imala je Švedska dva remija i to protiv Slovenije i Bjelorusije, no u posljednjem odigranom meču Šveđani su razbili Rusiju (34:20), te su tako svom današnjem protivniku poslali svojevrsnu poruku. Mozzart nudi primamljivu kvotu.

Katar nije briljirao, no stručno vođeni s klupe, reprezentativci ove zemlje uspjeli su doći među osam najboljih selekcija na svijetu. U odlučujućem susretu za plasman u četvrtfinale dobili su Argentinu, koja je dva dana uoči ovog duela bila bolja od Hrvatske. Upravo u ovom meču reprezentativci Kataru su pokazali taktičku i mentalnu zrelost i bez obzira što Švedska u današnji duel ulazi kao favorit, Katar ne treba otpisati.

Francuska će put do polufinala pokušati ostvariti preko Mađarske. Francuzi igraju dobro, upisali su šest pobjeda i ako bismo sudili po grupnoj fazi, rekli bismo da su favoriti za osvajanje naslova. Međutim, Mađarska je pogotovo u duelima sa Njemačkom i Poljskom pokazala da može igrati kvalitetan rukomet, a ako budu na svom najvišem nivou, ako ništa drugo, onda ćemo gledati neizvjestan meč.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Poslastica" dana trebao bi biti duel Norveške i Španije. Norveška je u Egipat stigla kao jedan od najvećih favorita za zlato, no nisu dobro otvorili prvenstvo. Poraženi su od Francuske, ali nakon tog meča upisali su pet pobjeda i dojam je da formu dižu kako se prvenstvo bliži kraju. Španija također nije sjajno ušla u takmičenje. Remi na otvaranju prvenstva sa Brazilom zabrinuo je navijače ove selekcije, no teško ostvarena pobjeda nad Poljskom u 2. kolu (27:26) kao da je dala krila Špancima, koji su u naredna četiri meča zapravo pokazali svoju snagu.

Kladite se i na ovaj meč u Mozzartu i to OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti