Šuman odabrao 16 igrača za Norvešku

Večeras igramo premijerni meč na Euru

Šuman odabrao 16 igrača za Norvešku

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman odabrao je 16 igrača za večerašnji susret protiv Norveške na Evropskom prvenstvu. 

Podsjetimo, Šuman je na Euro poveo 19 igrača a sa spiska su pred samo putovanje otpali Enes Keškić, Saša Puljizović i Adi Ahmetašević.

Za večerašnji susret je morao odabrati 16 najpotrebnijih, a na kraju se odlučio za ova imena:

Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Marin Vegar, Dino Hamidović, Igor Mandić, Ivan Karačić, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Ibrahim Haseljić, Srđan Predragović, Vladimir Vranješ, Senjamin Burić.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Znamo šta nas očekuje i protiv kakavog protivnika igramo, znamo da će dvorana biti puna i da Norveška želi medalju na ovom prvenstvu. Mi se okrećemo sebi i šta mi želimo uraditi protiv njih, a formula za igranje protiv Norveške mora biti bazirana na našoj odbrani. Mi također želimo trčati kontru i polukontru, što su segmenti u kojima su Norvežani superiorni, a protiv selekcije Danske su imali 25 kontri, što znači da veoma brzo završavaju napade", rekao je Šuman, a prenosi zvanična stranica Rukometne reprezentacije BiH.

Susret u dvorani Trondheim Spektrum, gdje se očekuje 8.000 ljudi, počinje od 20.30 sati.

Top Komentari

hasetz
Igramo bez imalo pritiska, nemamo šta izgubit, idemo se nadigravati i uživati u ovom trenutku, a ako se Burić razbrani sve je moguće, ipak je u rukometu, golman pola ekipe! NAPRIJED BOSNO LJUBAVI MOJA!
10 0
TIGAR
sretno momciii
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi