Švedska na Svjetskom prvenstvu s B timom

Sve veći problemi

Švedska na Svjetskom prvenstvu s B timom

Edmir Škorić

U srijedu počinje Svjetsko rukometno prvenstvo u Egiptu.

Čudno prvenstvo u čudnim okolnostima zbog koronavirusa. Češka je odbila da igra jer ima prevelik broj zaraženih, a Švedska je također u ogromnom problemu, no ona će ipak igrati na smotri najvećih svjetskih selekcija.

Međutim, Šveđani su ostali bez devet standardnih rukometaša i praktično će s B ekipom nastupiti.

Nema Niklasa Egberga, Jaspena Nielsena, Andreasa Nilssona, Linusa Arnesona i Lucasa Nilssona. Svi oni izrazili su zabrinutost za vlastito zdravlje i nisu htjeli da idu u Egipat.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Uz to, nema golmana Michaela Apelgreena koji je povrijeđen, dok Albin lagergren i Anton Lindskog zbog koronavirusa neće biti na raspolaganju selektoru.

Top Komentari

DamirT
Bolje da su odgodili prvenstvo,nego da ovako svi otkazuju
0 0
AsmirM
Tko prenosi ovo prvenstvo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi