Tahirović: Od Beširevića i Efendića očekujem puno

U Vogošći zadužen za rad s golmanima

Tahirović: Od Beširevića i Efendića očekujem puno

Proslavljeni bosanskohercegovački rukometaš Enid Tahirović priključio se RK Vogošća.

Već godinama je Tahirović u mirovini, ali kako bez rukometa jednostavno ne može, odlučio je prihvatiti poziv iz Vogošće gdje će raditi u stručnom štabu i ujedno s golmanima.

"Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam postao dio ovakvog kolektiva. Zbog privatnih obaveza nisam bio siguran hoću li moći prihvatiti ponudu predsjednika Fetaha Kadrića, ali na kraju se sve posložilo. U narednom periodu ću u saradnji s trenerom Bojanom Unčaninom pokušati da pripremim ekipu i već od prvog kola krenemo ka osvajanju bodova", izjavio je Tahirović.

Osvrnuo se i na ciljeve.

"Sigurno da je cilj Vogošće, kao i svake godine, sami vrh, odnosno titula. Svi zajedno ćemo dati sve od sebe kako bismo to i ostvarili."

Dotakao se i golmana s kojima će raditi u narednom periodu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Što se tiče golmanskog para Efendić-Beširević, mogu reći da su, ako ne najbolji, onda sigurno među top tri golmanska para, a ja ću se potruditi da budu ove godine najbolji. Očekujemo svi zajedno puno od njih, a tu je naravno i Bekir Čordalija kojeg već da tako kažem pratim godinu dana i sigurno jedan od najvećih talenata. Nadam se da će na nekim utakmicama imati i svoju minutažu, a nas četvorica ćemo se potruditi da ta pozicija pruži više ove sezone nego prošle“.

Zadovoljstvo zbog dolaska Tahirovića nije skrivao ni predsjednik Vogošće Fetah Kadrić, vjerujući kako je klub napravio odličan potez njegovim dovođenjem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi