Tarik Alibegović iz Sloge se vratio u Sarajevo
Alibegović iz perioda kada je Bosna igrala Ligu evropskih prvaka

Pojačao Slaviju

Tarik Alibegović iz Sloge se vratio u Sarajevo

Rukometaši Slavije koji su prošle sezone na jedvite jade uspjeli izboriti opstanak u društvu najboljih, ali itekako zasluženo (ponajviše zbog pobjede nad prvakom Izviđačem), u narednu sezonu ulaze slabiji nego što su bili.

Klub su napustili Duško Čelica, Marko Pandžić i Miloš Močević. Čelica je prešao u novosadsku Vojvodinu, Pandžić je otišao u Izrael, a Močević u Slogu iz Donjeg Vakufa. Maksim Ristić i Njegoš Bujak su završili karijere.

Kako je potrebno pronaći adekvatne zamjene tako Uprava ima pune ruke posla, a danas su uspjeli dovesti sarajevsko dijete - Tarika Alibegovića koji je posljednji angažman imao u dobojskoj Slozi.

Alibegović je prije toga bio jedan od najboljih igrača sarajevske Bosne, gdje je proveo cijeli veći dio svoga rukometnog vijeka dok je taj klub ličio na nešto. Tu je ponikao i bio član raznih generacija između ostalih i one u kojoj su igrali najbolji mladi igrači BiH, Josip Perić, Elmir Građan, Muhamed Zulfić, Tarik Vranac, Damir Halilković...

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Klub iz Istočnog Sarajeva traga još za bekom, desnim krilom i pivotom, a navodno je blizu angažmana jedan ekstrakvalitetan mladi igrač iz Srbije.

Interesantno je da Sarajevo kao grad nema nijednog premijerligaša budući da je Vogošća iz općine koja ne pripada Gradu Sarajevu, dok je Slavija iz grada koji se zove Istočno Sarajevo. Ali je teško reći da nijedan nije iz Sarajeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi