Titula se vratila u Ljubuški, Izviđač ponovo prvak BiH

Grad rukometa

Titula se vratila u Ljubuški, Izviđač ponovo prvak BiH

E. Škorić

Rukometaši Izviđača večeras su sa 40:31 pobijedili Kakanj u 25. kolu Premijer lige, pa su postali prvaci BiH.

Očekivano je Izviđač u Ljubuškom ostvario pobjedu nad otpisanom ekipom Kaknja, a kako je prethodno Vogošća 'kiksala' u Živinicama (24:24 protiv Konjuha), tako su Skauti došli do naslova kolo prije kraja.

Ekipa Izviđača je slobodna u posljednjem kolu, Vogošća dočekuje dobojsku Slogu, ali ti mečevi više nemaju nikakvog značaja.

Nakon što su u prošlom kolu kiksali u Lukavici protiv Slavije, sami rukometaši Izviđača bili su skeptični i činilo se da je titula izgubljena, ali eto Konjuh je uspio da zaustavi Vogošću i tako im obezbijedi naslov.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Ovo je za ekipu Izviđača bila šesta titula, a petu su osvojili 2016. godine. Prošle godine Borac je bio najbolji u prvenstvu BiH.

Što se ostalih utakmica tiče, u ovom kolu snage su odmjerili Sloga - Zrinjski (30:31), Konjuh - Vogošća 24:24, Bosna V. - Slavija (32:26)...

Top Komentari

micelj
IZVIDJAC SAMPION POZZZ IZ LJUBUSKOG
16 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi