U Bitoli odigran veliki derbi: Vatreno na tribinama i na parketu uz važne role bh. reprezentativaca

Sastali se Pelister i Vardar

U Bitoli odigran veliki derbi: Vatreno na tribinama i na parketu uz važne role bh. reprezentativaca

A. Čaušević

Derbi rukometnog prvenstva Sjeverne Makedonije odigran je u Bitoli. Pelister i Vardar su remizirali 27:27.

Vardar je bio u rezultatskoj prednosti praktično cijelu utakmicu, u nekoliko navrata su vodili i četiri gola razlike, ali nošeni velikom podrškom s tribina domaći se nisu predavali.

U posljednjim momentima Pelister je uspio doći i do prednosti, ali je Timur Dibirov golom iz sedmerca uspio donijeti bod Vardaru.

Trbine su bile ispunjenje do posljednjeg mjesta, a navijači obje ekipe su se častile pjesmama, ali i uvredljivim parolama što dovoljno govori o rivalstvu između dva kluba.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Važnu rolu su odigrali i bh. reprezentativci Elmir Građan i Josip Perić koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na meču sa pet golova.

Inače, najefikasniji na meču za domaće je Stipe Mandalinić sa sedam te Ante Gadža sa osam kod gostiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi