Goražde se obratilo Savezu: Spremni smo ići i do EHF-a!

Vjeruju u opstanak u Premijer ligi

Goražde se obratilo Savezu: Spremni smo ići i do EHF-a!

Samir Mlaćo

RK Goražde kolo prije kraja sezone nalazi se na mjestu koje vodi u niži rang. Ipak, u Goraždu vjeruju da će na kraju izboriti opstank, te su se obratili članovima UO RS BiH sa zahtjevom za preispitivanje i korekciju Propoziciju takmičenja, tačnije člana 99.

Nadaju se da će odluka o broju klubova koliko će na kraju napustiti premijerligaški rang na kraju biti preispitana.

"MRK Goražde zajedno sa ostalim ekipama Premijer obratio se UO RS BiH na sastanku prije početka polusezone na kojem smo bili primljeni, a između ostalog gdje smo istakli neslaganje sa Propozicijama u dijelu koji se odnosi na Odluku o broju klubova koji ispadaju, odnosno ulaze poslije ove takmičarske sezone na šta ste vi reagovali negativno i istakli kako su Propozicije ne mogu mijenjati i da se one donose prije takmičarske sezone", navodi se na početku pisma koje je MRK Goražde poslao na RS BiH.

"Obzirom da prema našem mišljenju, mišljenju pravnika, a i svega navedenog uz činjenicu da ste ekipama koje ulaze i koje se bore za ulazak najavili ulazak četiri ekipe, MRK Goražde predlaže da Odluku o ulasku nemijenjate obzirom da bi se u FRS trebao igrati baraž i da je sad za kasno da promijenite odluku i donesete novu gdje umjesto tri ispadaju dva kluba, kako je i trebalo biti po odluci o udruživanju ili jedna ekipa kako bi u narednu sezonu ušli sa parnim brojem ekipa", stoji između ostalog u dijelu pisma, a isto vam donosimo kompletno.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi