Unčanin i Hercegovac: Sa najtežeg gostovanja donijeti tri boda

Konferencija za medije RK Borac

Unčanin i Hercegovac: Sa najtežeg gostovanja donijeti tri boda

Iz derbija u derbi. Ovako bi se mogao opisati početak drugog dijela sezone Premijer lige BiH za rukometaše Borca m:tel.

Iako su u prve dvije utakmice nastavka šampionata doživjeli dva minimalna poraza, u Maglaju i prošlog vikenda od Zirnjskog u Banjoj Luci, optimizma ne nedostaje u redovima „crveno-plavih“, koji sutra gostuju lideru prvenstva – Vogošći.

Trener aktuelnih šampiona BiH, Bojan Unčanin, ocjenjuje da je sutrašnji meč najteže gostovanje u sezoni.

"Pokušaćemo da odigramo što bolje, kako bismo popravili utisak iz prethodna dva meča. Nastojaćemo da, ako to bude moguće, ostvarimo dobar rezultat i mogu slobodno reći napravimo iznenađenje, s obzirom da je Vogošća jedina neporažena ekipa u BiH na svom terenu. Samo uz maksimalan angažman možemo napraviti željeni iskorak, ako to protivnik dopusti", poručio je Unčanin na današnjoj konferenciji za novinare.

Šef stručnog štaba Borca m:tel osvrnuo se i na prve dvije utakmice u nastavku sezone.

"Nedostajala nam je i doza sreće, ali šta je, tu je. To je sport. Moramo se okrenuti ne samo Vogošći nego i ostalim rivalima. Protiv Zrinjskog igrali smo bez četvorice igrača, Bezbradice, Komnenovića, Stošljevića i Šešića, s tim da je Šešić trenirao punim kapacitetom i biće spreman za Vogošću. To znači da ćemo biti raznovrsniji na bekovskim pozicijama, što nam je nedostajalo u duelu sa Mostarcima. Nadam se da ćemo dobiti na agresivnosti u napadima. Pokušavali smo i neke druge varijante, tako da se nadam da možemo odgovoriti izazovima u subotu", istakao je Unčanin i dodao da je nastup Srđana Mijatovića pod velikim znakom pitanja, jer je mladi bek protiv Zrinjskog dobio udarac u bradu, ima sedam kopči i nije trenirao dva dana.

Snažni Duško Hercegovac smatra da bi pobjeda protiv Vogošće sanirala loše rezultate ostvarene na otvaranju drugog dijela sezone.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Svi igrači ozbiljno shvataju predstojeći meč. Nadam se da u Vogošći možemo ostvariti dobar rezultat. Muče nas povrede. Nadam se da će Mijatović biti s nama. Ipak, ako damo svoj maksimum, možemo napraviti dobar rezultat", rekao je Hercegovac.

Utakmica između Vogošće i Borca m:tel biće odigrana u subotu od 19.30 časova u dvorani „Amel Bećković“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi