Vardar preko Meškova do finala SEHA lige
Rukometaši Vardara plasirali su se u finale SEHA lige te imaće ponovo priliku da odbrane trofej osvojen prošle godine. (FOTO: SEHA )

Završnica SEHA lige

Vardar preko Meškova do finala SEHA lige

E. Dindić

Rukometaši Vardara sutra će igrati drugo uzastopno finale SEHA lige nakon što su  savladali u polufinalu domaćina  Meškov Brest  sa (25:23).

Završnica regionalne SEHA lige igra se u bjeloruskom Brestu, a Vardar je slavio u drugom polufinalnom paru protiv domaćina Meškova.

U utakmici gdje je Vardar bio blagi favorit viđen je zaista odličan rukomet. Makedonci na poluvremenu imali su 14:10.

Drugi dio susreta viđena je utakmica gol za gol, a u tom omjeru snaga Meškov je uspio da smanji rezultat, te je na kraju upisao poraz rezulttom 25:23.

Vardar u ovom susretu predvodio je Stojanche Stoilov sa sedam golova, dok je pet dodao Dainis Kristopans.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Kod Meškova bolji od ostalih bili su Petar Đorđić, Sandro Obranović i Maxim Baranau koji su postigli po tri gola.

Vardar sutra će u finalu SEHA lige odmjeriti snage sa PPD Zagrebom i tako imati još  priliku da odbrani trofej osvojen prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi