Vardar rutinski protiv Vojvodine, Ovčina postigao tri gola
Photo: seha-liga.com

Ekipa iz Makedonije nastavlja da pruža sjajne partije

Vardar rutinski protiv Vojvodine, Ovčina postigao tri gola

E. Dindić

U okviru 5. kola SEHA lige sastali su se Vardar i Vojvodina. Bez većih problema slavio je prvak Makedonije rezultatom 33:26 (17:15).

Prvo poluvrijeme donijelo je dobru igru domaćeg tima, ali i gosti iz Srbije se nisu predavali. Većim dijelom prvog poluvremena Vardar je imao prednost , da bi Novosađani pred kraj prvog poluvremena došli na samo gol zaostatka.

Međutim, domaći tim brzo konsoliduje svoje redove i nakon prvog poluvremena imaju prednost od 17:15.

U drugom poluvremenu mnogo angažovanije je zaigrala domaća ekipa i iz minute u minutu povećavala svoju prednost. Na kraju sigurna pobjeda rezultatom 33:26.

Ekipu Vardara predvodio je Kisljev sa devet golova, dok je Skube dodao četiri gola. Goste iz Srbije predvodil su Milić i Grozdanić sa po pet postignutih golova.

Bh. reprezentativac Alen Ovčina u ovom susretu postigao je tri gola za ekipu iz Novog Sada.

Vardar – Vojvodina 33:26 (17:15)

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Vardar: Nedanovski 1, Ocvirk 2, Popovski 2, Krištopans 2, Karačić 1, Skube 4, Kalaraš 3, Kalifa, Čupić 3, Dibirov 2, Šiškarev 1, Vojvodić 3, Kiseljev 9, Miševski, Kizić.

Vojvodina: Ovčina 3, Milić 5, Mirković, Čelica, Potpara 3, Perović, Anđelković 1, Marijanac, Ratković 2, Prodanović 1, Tomić 3, Stanković 3, Trkulja , Verkić, Milašević, Grozdanić 5.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi