Vojvodina poražena u Bukureštu, dobra izdanja Ovčine i Čelice

SEHA liga, 3. kolo

Vojvodina poražena u Bukureštu, dobra izdanja Ovčine i Čelice

Večeras je u 3. kolu SEHA lige Steaua bila bolja od Vojvodine rezultatom 28:27, čime je stigla do druge pobjede u ovoj sezoni.

Najbolji rumunski klub je u ovaj meč ušao kao veliki favorit posebno zbog činjenice da je bio domaćin, ali su Novosađani tokom cijele utakmice pružali vrlo dobar otpor i na kraju su tijesno poraženi.

Nakon prvog poluvremena rezultat je bio 14:14, a u drugom su odlučile nijanse. Steaua je na kraju bila prisebnija, a gol odluke postigao je Grbović u posljednjim sekundama meča.

Ubjedljivo prvo ime utakmice bio je Javier Humet iz Steaue sa 10 golova iz 14 pokušaja, dok je Ionut Georgescu postigao šest golova.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Za Vojvodinu su danas nastupila dvojica bh. reprezentativaca, a posebno se istakao Alen Ovčina koji je imao šest golova i to bez promašaja iz igre. Duško Čelica je postigao četiri gola iz devet šuteva, dok je najefikasniji igrač Novosađana bio Miloš Grozdanić sa sedam golova od kojih četiri iz sedmerca.

Nakon tri odigrana kola, Steaua je peta sa šest bodova dok je Vojvodina na sedmom mjestu sa tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije