Veliko pojačanje: Denis Buntić se vraća u Izviđač
S obzirom da je već u poznim igračkim godinama (35), Buntićev povratak u Izviđač vjerovatno znači i da se njegova karijera polako privodi kraju.

Iskusni rukometaš ponovo u Ljubuškom

Veliko pojačanje: Denis Buntić se vraća u Izviđač

Iskusni hrvatski reprezentativac Denis Buntić je, barem prema pisanju medija iz susjedstva, odlučio da svoju karijeru nastavi u Izviđaču iz Ljubuškog.

Nakon epizode u Pick Szegedu, Buntić će se vratiti u svoj rodni grad i nakon 12 godina ponovo zaigrati za klub u kojem je i napravio prve rukometne korake.

Buntić je dobro poznato ime svim ljubiteljima rukometa, koji ovog igrača pamte iz vremena kada je nastupao za Zagreb, Cimos, Ademar Leon i Kielce, ali najviše po partijama za reprezentaciju Hrvatske.

Ukupno je za Hrvatsku igrao 131 utakmicu te je pritom zabio 292 gola, a sa Kaubojima je osvojio dva svjetska srebra, evropsko srebro i bronzu sa Olimpijskih igara.

S obzirom da je već u poznim igračkim godinama (35), Buntićev povratak u Izviđač vjerovatno znači i da se njegova karijera polako privodi kraju.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Buntić je nastupio i na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, gdje je stigao kao zamjena za povrijeđenog Duvnjaka i odigrao dvije utakmice u grupnoj fazi. Nakon toga je objavio da se oprašta od dresa sa nacionalnim grbom.

Denis Buntić je bio član slavne generacije Izviđača koja je nekada bilježila zapažene rezultate u Evropi, a klubu iz Ljubuškog će biti veliko pojačanje u borbi za titulu u Premijer ligi. Izviđač je trenutno na drugom mjestu sa 30 bodova, dok prvoplasirana Vogošća ima bod više.

Top Komentari

Joks
I? Je l' se vratio ili ne?
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi