Vogošća na domaćem parketu pobijedila ekipu Izviđača

Premijer liga BiH

Vogošća na domaćem parketu pobijedila ekipu Izviđača

Rukometaši Vogošće Poljine Hills pobijedili su danas Izviđač na domaćem parketu sa 27:16 u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Bio je ovo pravi derbi 10. kola Premijer lige jer se radi o dvije ekipe koje do sada imaju sjajnu sezonu. Ipak, Vogošća je večeras na domaćem parketu odigrala veoma dobar meč i slavila sasvim zasluženu pobjedu.

Domaći rukometaši su veoma brzo stigli do lijepe prednosti i na kraju prvog dijela imali su 13:9. U nastavku susreta prednost su uspjeli dodatno da povećaju i na kraju su slavili sa 11 golova razlike.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Osmanhodžić sa 8 golova, dok je Ivan Stojanović dodao tri gola manje. Kod gostiju najefikasniji je bio Marko Vukić sa 5, a pratio ga je David Mandić sa 4 gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi