Canellas: Ništa ne zamjeram Vujoviću i ja često govorim gluposti
Canellas: Prošle sezone osvojio prvi klupski evropski naslov sa Vardarom, hoće li u poznim godinama osvojiti naslov i s reprezentacijom

Španac o čuvenom time-outu

Canellas: Ništa ne zamjeram Vujoviću i ja često govorim gluposti

Rukometaše Španije niko nije očekivao u finalu, ali su održali lekciju Francuszima i sutra će protiv Šveđana igrati za svoju prvu evropsku titulu.

Srednji vanjski Joan Canellas, bio je tokom utakmice glavne runde sa Slovenijom predmet šprdnje selektora Slovenije Veselina Vujovića koji je jednom svom igraču rekao "ako te prođe, ubit ću i tebe i sebe, Canellas je umro, samo mu to još niko nije rekao."

Iskusni španski igrač koji je s Vardarom prošle sezone osvojio svuju prvu evropsku titulu na klupskom planu, kazao je za balkan-handball.com da ne zamjera Vujoviću.

"Nisam čuo Vujovića, ali su mi moji prijatelji prenijeli. To je normalno, ja se ne ljutim. Ljudi u našem sportu često govore sve i svašta tokom utakmica, ali sve je to u žaru borbe i pod naletom adrenalina. Ne uzimam te njegove riječi lično. I ja često govorim vrlo glupe stvari tokom utakmica, to je normalno, ali ne u lošoj namjeri. Siguran sam da ni Vujović nije imao lošu namjeru. I ja često tokom utakmica govorim ono što ne mislim, zaista me to nije uvredilo. Svi smo mi pod velikim pritiskom tokom ovakvih takmičenja i nismo uvijek u stanju da na učtiv način izrazimo svoje emocije", kazao je Canellas.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Sutrašnji meč sudar je dijametralnih tradicija. Švedska je igrala četiri finala i sva četiri dobila, Španija isto toliko izgubila.

"Nijedan aktuelni reprezentativac Švedske nije učestvovao u nekom od tih finala. Mi smo tu da promijenimo tu tradiciju, a znamo da ništa ne traje vječno. Takođe, nije isto osvojiti prvo i peto zlato. Mislim da boriti se za prvo predstavlja veći motiv, da je značajnija naša eventualna prva od njihove pete. Naravno, Šveđani ne razmišljaju tako, ali mi imamo jasan motiv i vjerujemo da je veći. Nadam se da ćemo postati prva generacija španskog rukometa koja je postala prvak Evrope", veli Canellas.

Top Komentari

Mafalda Genovese
Zaraditi novac online nije više san. Zaradite do 8 k USD mjesečno. Nema potrebe za prethodnim iskustvom. Lakkoo je i user friendly sustav. Za detaljne informacije provjerite sljedeću vezu. ▬ ➥ w­w­w.­T­r­g­o­v­i­n­a­9­.C­o­m
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi