Zovko: Ako igrači budu to htjeli, bit ćemo prvi
Foto: RK Bosna Centrotrans

Trener RK Bosna Centrotrans pred početak priprema

Zovko: Ako igrači budu to htjeli, bit ćemo prvi

Rukometni klub Bosna Centrotrans iz Visokog je prošle sezone u Prvoj ligi FBiH - grupa Jug uspjela izboriti povratak u Premijer ligu BiH. Stručni štab na čelu sa novim trenerom Draganom Zovkom je obavio prozivku igrača, pa će ekipa uskoro početi s pripremama za narednu sezonu.

Visočka Bosna je u prethodnom periodu dovela nekoliko sjajnih pojačanja, a nakon dolaska novog trenera mnogi ovoj ekipi predviđaju borbu za sami vrh tabele u novoj sezoni Premijer lige.

"Koji ćemo završiti na kraju ove sezone ja stvarno ne znam. Na nama je da damo maksimum, na papiru imamo sjajne igrače, imamo pobjednički mentalitet iz prošle sezone, ono što nam je potrebno jeste rad bez pritiska", obratio se Zovko svim prisutnima na press konferenciji povodom početka priprema, te nastavio:

"Možda je neozbiljno stavljati nas među favorite kao ekipu koja se tek vratila u Premijer ligu, ali prvo mjesto isključivo zavisi od igrača, ako oni to budu htjeli, kunem se da ćemo biti prvi."

"U jako kratkom roku smo napravili ogromne stvari, vratili smo nekoliko svojih igrača koji su igrali Premijer ligu, a uspjeli smo dovesti i najzvučnija pojačanja od svih klubova. Sa ovim igračkim kadrom, uz ovakvu Upravu, te uz podršku naše vjerne publike, naravno da su ambicije najviše, a to je vrh tabele...Cilj nam je stvoriti dobru atmosferu i ovu lijepu priču produžiti da traje što duže, a ne da bude kratkog vijeka", izjavio je predsjednik RK Bosna Centrotrans, Adnan Delić.

Sigurno najveće pojačanje Bosne je Adnan Harmandić, koji je u klub stigao iz njemačkog Coburga, te će od naredne sezone ponovo igrati u Premijer ligi.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Nakon desetak godina sam ponovo tu, iskreno došlo je do zasićenja od dugogodišnjeg igranja vani, mada je bilo opcija da karijeru i dalje nastavim izvan granica BiH. U Visoko me privukao interesantan projekat s novim ljudima, odličnim trenerom i mladom ekipom punom potencijala. Mislim da je Visoko uvijek imalo talentovane igrače, zadnjih par godina je sve to bilo malo zapostavljeno i izgubila se i publika, a naravno naš cilj je da ponovo dvorana bude puna i da se Bosna bori za sami vrh", dodao je Harmandić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi