Elvir Baručija napustio kormilo ŽRK Ilidža
FOTO( ŽRK Ilidža/facebook

Nakon jesenjeg dijela sezone

Elvir Baručija napustio kormilo ŽRK Ilidža

H. Zilić

ŽRK Ilidža jesenji dio sezone je završio na petom mjestu Premijer lige Bosne i Hercegovine uz učinak od četiri trijumfa i pet poraza.

Peta pozicija na kraju sezone vodi u Ligu za prvaka što je i bio cilj ilidžanskog kluba prije početka sezona, a samim ti tim to omogućuje i borbe za evropska mjesta.

Ilidžanke su igrale toplo-hladno ove jeseni uz nekoliko odličnih, ali i loših izdanja.

Ekipa ide na zimsku pauzu, u januaru počinju pripreme za drugi dio sezone a za naš portal je potvrđeno da Elvir Baručija neće više biti dio stručnog štaba ŽRK Ilidža.

Baručija je odlučio da napusti kormilo kluba nakon šest sezona. Za pomenutog trenera je ovo bio drugi mandat u klubu, a prije toga je također imao duži mandat, a ukupno je u trenerskoj karijeri na klupi ŽRK Ilidža proveo deset sezona.

Inače, jesenje prvakinje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine su rukometašice Gruda, koje su još jednom potvrdile dominaciju u našem rukometu.

Oglasi

Proljetni dio sezone bi trebao početi 10. februara prema planiranom rasporedu.

Ilidžanke već u desetom kolu čeka teško gostovanje kod ekipe Krivaje iz Zavidovića koju su dobili na otvaranju sezone.

Nakon 18 redovnih kola, prvih pet ekipa ide u Ligu za prvaka, a ekipe od 6. do 10. mjesta u Ligu za ostanak.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Društvo najbolji napuštaju dvije ekipe, a ulaze prvaci entitestkih liga.

Sigurno nas očekuje uzbudljivo proljeće na bh. parketima, jer će biti zanimljiva borba i u vrhu, ali na začelju tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi