ŽRK Izviđač slavio protiv HŽRK Katarina u Mostaru

Ljubušanke uvjerljiv protiv mlade mostarske ekipe

ŽRK Izviđač slavio protiv HŽRK Katarina u Mostaru

Rukometašice Izviđača iz Ljubuškog večeras su u Mostaru u dvorani KSC Midhat Hujdur Hujka nadigrale domaću HŽRK Katarina rezultatom 35:25.

Iskusnije i kvalitetnije gošće od početka su preuzele primat u ovoj utakmici mada je i Katarina imala svojih dobrih perioda u igri.

Mali hendikep za Mostarke je bio i to što se utakmica igrala u dvorani u Sjevernom Logoru jer je ona na Bijelom Brijegu bila zauzeta zbog dječijeg judo turnira. Izviđač je u Mostar došao po pobjedu i na kraju su Ljubušanke taj naum ostvarile s konačnih 10 golova viška u svoju korist. 

Marija Boras s 13 pogodaka igrala je simultanku za Izviđač i bila najzaslužnija za slavlje gošći. S druge strane sjajne su bile Adna Orahovac i Melisa Lerić koje su postigle po 9 pogodaka za Katarinu. Inače, valja napomenuti kako Katarina u prošlom kolu zbog financijskih problema nije otputovala na gostovanje u Brčko te je kažnjena oduzimanjem jednog boda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

HRK Katarina: Cipetić, Trbonja 3, Orahovac 9, Divković 1, Šimunović, Pandžić 2, Škobić, Domić 1, Lerić 9, Šimić

ŽRK Izviđač: Šumelj, Nosić 4, Prskalo 1, Miočević 2, Grbavac, Vrančić 5, Gudelj 4, Boras 13, Kraljević, Petrović, Kulić, Miloš, Šumelj 3, Brkić, Tomić 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi