Radnik odustao od Premijer lige BiH, Sloga ostaje u društvu najboljih
FOTO: ŽRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje/facebook

Zvanične odluke

Radnik odustao od Premijer lige BiH, Sloga ostaje u društvu najboljih

Haris Zilić

RSBiH se suočava sa problemima kojem prijeti potpuna blokada. Aktuelna struktura RS BiH još više bi u crno bi mogla zaviti rukomet u Bosni i Hercegovini i to zbog neisplaćenog duga prema bivšeg selektoru, Ivici Obrvanu.

Rukometnom savezu Bosne i Hercegovine prijeti suspenzija svih reprezentacija, klubova i službenih lica od strane Evropske rukometne federacije (EHF), ukoliko do 15. augusta ove godine ne uplati 138.812,18 eura troškova u sporu sa bivšim selektorom Ivicom Obrvanom.

Rukometna prvenstva u našoj zemlji trebala bi početi u septembru, a jučer je ozvaničena i ejdna promjena u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

ŽRK Radnik Bijeljina bio je prvak Prve lige RS prošle sezone, osigurali su plasman u društvo najboljih, ali od istog su odustali.

Ovo znači da ćemo naredne sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ponovo gledati ŽRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje koji je prošlu sezonu završio na devetoj poziciji.

Iz Sloge su na zvaničnim stranicama obavijestili javnost da ostaju i naredne sezone u društvu najboljih.

Oglasi

"ŽRK "SLOGA" i naredne sezone nastupit će u Premijer ligi Bosne i Hercegovine!

Nakon što smo u prethodnoj sezoni zbog lošijeg međusobnog duela završili na 9.mjestu na žalost svih nas morali smo napustit premijerligaško takmičenje.

Međutim, ekipa ŽRK "RADNIK" BIJELJINA, kao predstavnik RS-a odustala je od takmičenja i UO RSBIH je donio jedinu ispravnu odluku a to je da naša ekipa kao prva ispod liniji i u narednoj sezoni nastupa u Premijer ligi BiH.

Ovo je sjajana vijest za našu mladu ekipu koja svojom kvalitetom sigurno zaslužuje da bude dio premijerligaške karavane, sigurni smo da će u svojoj trećoj premijerligaškoj sezonu pahuljice pokazat svoj puni potencijal!

Hvala članovima UO RSBIH koji su prepoznali naš dobar rad i trud i svojom odlukom našoj djeci dali priliku da se nastave razvijat na najvišem nivou", stoji u saopštenju ŽRK.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

⚪🔴🇧🇦Sjajna vijest!!! 🇧🇦🔴⚪ 🔴ŽRK "SLOGA" i naredne sezone nastupit će u Premijer ligi Bosne i Hercegovine! 🔴Nakon što...

Posted by ŽRK SLOGA Gornji Vakuf- Uskoplje on Tuesday, July 2, 2024

Dakle, naredne sezone će biti samo jedna promjena u Premijer ligi BiH za rukometašice. Društvo najboljih napustila je ekipa Ilidže koja će igrati u Prvoj ligi FBiH, a povratnik u elitu je ekipa Goražda koja je prošle sezone osvojila titulu u Prvoj ligi FBiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi