Zvekić predvodila Jedinstvo do visoke pobjede nad Krivajom

Rukometna ženska Premijer liga BiH

Zvekić predvodila Jedinstvo do visoke pobjede nad Krivajom

E. Škorić

Rukometašice Jedinstva savladale su Krivaju sa 41:31 u susretu 14. kola prvenstva BiH.

Tuzlanke su u Mejdanu ugostile Krivaju u derbiju 14. kola Premijer lige BiH, pa su na kraju ostvarile ubjedljivu pobjedu.

Već nakon prvog dijela bilo je 21:13 za igračice Jedinstva, koje više nisu ispuštale prednost i upisale su važnu pobjedu u borbi za titulu.

Admira Zvekić je postigla 15 pogodaka za Jedinstvo, dok je sedam postigla Matea Šumelj. Kod gošća iz Zavidovića Sara Bašić je bila najbolja sa devet pogodaka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U 15. kolu rukometašice Jedinstva gostovat će u Goraždu, dok že Krivaja biti domaćin Izviđaču. Trenutno su Grude ubjedljivo prve sa 13 pobjeda, Tuzlanke imaju 11 pobjeda, remi i dva poraza, a trećeplasirana je Krivaja sa 10 pobjeda, remijem i tri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi