Ronnie preživio pakao: Veliki povratak za prolaz u drugo kolo

O'Sullivan se nije dao iznenaditi

Ronnie preživio pakao: Veliki povratak za prolaz u drugo kolo

E. Škorić

Najbolji snuker igrač Ronnie O'Sullivan plasirao se u drugo kolo Svjetskog prvenstva.

Stephen Maguire je bolje ušao u meč, poveo je 4:0, ali je Ronnie smanjio na 4:3. Ipak, do kraja prve sesije Maguire s dva framea dolazi do 6:3.

Tim rezultatom se otišlo na odmor. Danas drugu sesiju Ronnie otvara sa 3:0 za izjednačenje (6:6). Maguire opet dobija, pa je u prednosti uoči posljednje petnaestominutne pauze. Raketa ubacuje u brzinu i više dobivši 15. frame prelazi u vodstvo (8:7).

Do kraja je dobio i dva posljednja framera za veliki povratak i pobjedu. Drugu sesiju je dobio sa 7:1.

O'Sullivan je tako izbjegao sudbinu Marka Selbyja, koji je jučer neočekivano ispao, a najbolji igrač snukera u drugom će kolu igrati protiv Cartera ili Dotta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi