Alcaraz "pomeo" Arnaldija i lagano prošao u četvrtfinale US Opena

Španska mašina nastavlja da melje protivnike

Alcaraz "pomeo" Arnaldija i lagano prošao u četvrtfinale US Opena

Endin Čaušević

Španski teniser Carlos Alcaraz plasirao se lakše od očekivanog u četvrtfinale US Opena jer je večeras sa 3:0 u setovima pobijedio Mattea Arnaldija.

Alcaraz je pokazao zbog čega je među glavnim favoritima za osvajanje Grand Slam turnira u New Yorku jer večeras nije imao milosti protiv italijanskog predstavnika.

Arnaldi je pokušao da pruži što bolji otpor čudu od igrača iz Španije, ali na kraju sve što je uspio jeste da osvoji devet gemova.

Alcaraz je slavio sa 3:0 u setovima i lagano se plasirao dalje, te što je za njega najvažnije završio je meč za manje od dva sata.

Prvi set trajao je tek 33 minute, a Alcaraz je uspio da ga dobije sa 6:3. Istu sliku gledali smo i u drugom setu kojeg je Španac dobio s također sa 6:3, a ovaj set trajao je osam minuta duže.

Oglasi

Najveći otpor Arnaldi je pružio u trećem setu gdje se borio da barem dođe do jednog seta, ali Alcaraz to nije dopustio.

Španac je kod rezultata 4:4 uspio da prelomi set. Dobio je svoj servis za 5:4, a potom je napravio break i došao do 6:3, te je stavio tačku na ovaj okršaj i s ukupnih 3:0 prošao dalje.

No, Alcaraza u četvrtfinalu očekuje itekako teži posao jer će igrati protiv boljeg iz duela Zverev - Sinner.

Njegov najveći konkurent Novak Đoković već se plasirao u četvrtfinale nakon što je deklasirao hrvatskog predstavnika Bornu Goju sa 3:0 u setovima. Đoković u narednoj runi igra protiv Taylora Fritza.

US Open, četvrtfinale:

Alcaraz - Arnaldi 3:0 (6:3, 6:3, 6:4)

Top Komentari

AlphaStrong
Svaka čast, momak je klasa. Ako đoko dođe do finala, Alcaraz će ga pocijepati.
1 0
Mali gazi sve do novog trofeja. Ne može mu ni Đoković ništa.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi