Nevjerovatne scene u Dubaiju: Andrey Rublev usred meča izbačen s turnira

Vrijeđao linijskog sudiju

Nevjerovatne scene u Dubaiju: Andrey Rublev usred meča izbačen s turnira

M. Šljivak

Ruski teniser Andrey Rublev diskvalifikovan je s ATP turnira u Dubaiju zbog vrijeđanja sudije na meču s Alexanderom Bublikom.

Andrey Rublev je u polufinalnom meču ATP turnira u Dubaiju bio veliki favorit za pobjedu nad Kazahstancem Alexanderom Bublikom, no na kraju je njegov nastup na ovom turniru završio neslavno.

Dobio je Rus prvi set sa 7:6, uzvratio je Bublik na isti način u drugom, a velika borba potom je nastavljena i u trećem setu.

Bublik je imao prednost od 6:5, a Rublev je nakon posljednjeg gema nezadovoljan odlukom odlučio bijes iskaliti na jednom od linijskih sudija.

Izgledalo je kao da ga je opsovao u jednom trenutku, šef turnira je odlučio reagovati, razgovarao je s Rublevim i zatim je donesena odluka da se Rus diskvalifikuje iz meča, odnosno s turnira.

Oglasi

"Nisam ništa rekao, nisam pričao na ruskom već na engleskom", pravdao se Rublev, no bezuspješno jer je potom uslijedila odluka o diskvalifikaciji.

Bublik nije želio da se ovako završi i imao je jasan stav: "Ja sam spreman da nastavim"...

Međutim, Rus je izbačen s turnira. Publika je kompletan njegov performans ispratila zvižducima, a komentatori su ostali u čudu zbog onog što se dešava.

Bublik je na kraju otišao u finale na način na koji sigurno nije zamišljao, a tamo čeka boljeg iz meča Daniil Medvedev - Ugo Humbert.

Rublevu ostaje da poradi na ponašanju. Nije ovo prvi put da divlja tokom mečeva i sigurno će biti još suspenzija ako ovako nastavi u budućnosti.

Top Komentari

user1709320592
Kako ce Bublik imati ritern a on servira?? Bublikova lopta nije bila u autu.
0 1
omer
Rubljev je u pravu sto se bunio. Bublikov ritern je zavrsio u debelom autu, ali to na veliko cudo nije sudjeno. To se na ovom snimku odlicno vidi. Mislim da mu je ucinjena velika nepravda.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi