Aryna Sabalenka zaplesala i pokazala da ima savršenu zadnjicu, ali je kraj bio potpuno neočekivan

Ova cura je puna pozitivne energije

Aryna Sabalenka zaplesala i pokazala da ima savršenu zadnjicu, ali je kraj bio potpuno neočekivan

E. Škorić

Za nekoliko dana na teremina Melbourne Parka počinje prvi ovogodišnji Grand Slam turnir, Australian Open, a naslov u ženskoj konkurenciji branit će Aryna Sabalenka.

Sabalenka je prošle godine u finalu pobijedila Elenu Rybakinu, osvojivši tako prvi Grand Slam naslov u karijeri. Bjeloruskinja uoči početka turnira puca od pozitivne energije, a to je pokazala i tako to je napravila jedan zabavan snimak na treningu.

Onaje više od sedam dana u Australiji gdje se priprema za početak 2024. godine. Ova 25-godišnjakinja je odlučila sada da se opusti i da sa članovima stručnog štaba zapleše na popularnu pjesmu Pitbulla pod naslovom "Fireball".

Materijal se pojavio na Sabalenkinom TikTok profilu. "Pokušali smo", napisala je, dodajući zabavljeni, uplakani emotikon.

Oglasi

Službeni profil Australian Opena također je podijelio video. Organizatori turnira bili su impresionirani potezima Aryne Sabalenke. “Volimo ove pokrete", napisali su.

Fanovi su u komentarima Bjeloruskinju cijenili i zbog njenih plesnih vještina.

"Kakva ekipa, super si prošla", "Kraljica", "Ne mogu prestati gledati", "Super si, Aryna!", bili su komentari, a snimci na kojima teniserka pleše sa svojim saradnicima postala je viralna i za kratko vrijeme skupila je preko 100.000 pregleda.

Trenutno su u toku kvalifikacije za glavni turnir Australian Opena koji će započeti 14. januara i trajati tačno dvije sedmice. Na terenima u Melbourneu vidjet ćemo i Igu Swiatek, koja još nije uspjela osvojiti ovaj prestižni trofej.

Osim Sabalenke i Swiatek, jednom od glavnih favoritkinja smatra se Amerikanka Coco Gauff, ali tu je još veliki broj sjajnih teniserki koje žele ugrabiti veliki pehar. Naravno, ne treba nikako izostaviti ni Kazahstanku Elynu Rybakinu, koja posljednjih godina briljira.

Što se tiče muškaraca, Novak Đoković naravno prvi favorit, tu su Carlos Alcaraz i Daniil Medvedev, dok mnogima teško pada činjenica da je Rafael Nadal zbog nedovoljne spremnosti odustao od nastupa u Australiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi