Velika zvijezda (20) nije skidala pogled s Lionela i njegove Antonele, ubrzo mu je Argentinac prišao

Alcarazov dan za dugo pamćenje

Velika zvijezda (20) nije skidala pogled s Lionela i njegove Antonele, ubrzo mu je Argentinac prišao

E. Škorić

Gdje god se pojavi, Lionel Messi privlači ogromnu pozornost. I ne samo da ga s divljenjem gledaju fanovi, novinari ili "manje bitne osobe" već i oni najbolji na svijetu.

Protivnički igrači obično s posebnom radošću čekaju duele s Messijem, a zatim na kraju mnogi od njih žele dobiti njegov dres.

Argentinac je dugi niz godina najbolji na svijetu, rekorder po broju Zlatnih lopti i na neki način ikona kompletnog sporta.

Jedan od najboljih na svijetu ne prestaje osvajati brojna priznanja, a u ponedjeljak navečer je u Parizu dobio nagradu za najboljeg sportistu svijeta.

Konkurencija je bila zaista paklena, a jedan od Messijevih rivala u borbi za ovaj trofej bio je i najbolji teniser svijeta u ovom trentuku, Carlos Alcaraz.

Španac će veoma brzo ponovo zasjesti na tron ATP liste, a ovaj 20-godišnji teniski virtuoz već sada piše stranice teniske historije. Na teniskoj sceni je od 2018. godine i već ima 10 titula. U 2023. godini osvojio je već četiri, uključujući Masters titule u Madridu i Indian Wellsu.

Oglasi

Ovo tenisko čudo radi nevjerovatne stvari i već je osvojio Grand Slam prošle godine, kada je osvojio US Open pobijedivši u finalu Carlosa Alcaraza sa 6:4, 2:6, 7:6, 6:3.

Iako je i sam velika faca, sportista kojeg prate milioni ljudi širom svijeta, Alcaraz je ipak 20-godišnjak koji poput svih nas na Messija gleda kao na nešto nestvarno, božanstveno i posebno.

Dok je na gala večeri u Parizu Messi sa suprugom Antonellom pozirao, Alcaraz koji je davao intervjue neprestano ih je gldao, a onda naravno bio sav sretan kada ga je Argentinac najzad pozdravio pri polasku.

Nema apsolutno nijedne dileme da je ovo za Alcaraza bio jedan od najvažnijih i najdražih trenutaka u 2023. godini, a isto tako nema nikakve sumnje da ćemo od njega, kada je u pitanju tenis, tek vidjeti ono najbolje jer ipak je karijera tek počela i pred njim su mnoge godine vrhunskog igranja.

Mnogi su uvjereni da će, ako ga zdravlje posluži, nadmašiti sve i da će biti najbolji svih vremena s reketom u rukama.

Top Komentari

Refiksabanadzovic2
"Ovo tenisko čudo radi nevjerovatne stvari i već je osvojio Grand Slam prošle godine, kada je osvojio US Open pobijedivši u finalu Carlosa Alcaraza sa 6:4, 2:6, 7:6, 6:3." Koji glup novinar cuj Alcaraz sam sebe pobijedio,svasta
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi