Famozna ljepotica se vraća na veliku scenu - Godine su prošle, ali nije nada

Wozniacki spremna

Famozna ljepotica se vraća na veliku scenu - Godine su prošle, ali nije nada

Midhat Šljivak

Nekadašnja najbolja teniserka svijeta Caroline Wozniacki (33) vraća se tenisu nakon tri i po godine. Dankinja se sprema za turnir u Montrealu gdje će odigrati prvi meč nakon 1289 dana.

Caroline Wozniacki odlučila se vratiti tenisu. Danska teniserka priprema se za turnir u Montrealu i zaigrat će po prvi put nakon više od tri i po godine.

Tačnije, 33-godišnjakinja se vraća tenisu nakon 1289 dana i nakon što je morala da odustane od karijere nakon što je je dijagnosticiran reumatski artritis.

Uložila je dosta vremena i novca u liječenje. Očigledno se isplatilo i sada djeluje izuzetno dobro i jedva čeka da se ponovo pojavi na terenu.

Oglasi

"U protekle tri godine iskupila sam se porodici za izgubljene trenutke. Postala sam majka i imam dvoje prelijepe djece", napisala je ona nedavno i dodaje:

"Međutim, još imam određene ciljeve koje želim ispuniti. Želim pokazati svojoj djeci kako se snovi mogu ostvariti bez obzira na godine. Vrijeme je da se vratim i zaigram ponovo tenis", istakla je Wozniacki.

Govorila je i o borbi koju je imala s bolešću. Nije joj bilo lako da se nosi s problemima.

"Osjećala sam bolove u zglobovima, stalni umor i druge neobjašnjive bolesti. Gubila sam mečeve koje sam trebao lako dobiti."

Oglasi

"Nisam mogla podići ruke, bolile su me ruke i stopala. Imala sam problema s ustajanjem iz kreveta, pa čak i sa češljanjem. Jednog dana probudila sam se s takvom boli da me suprug morao dići iz kreveta. Jednostavno se nisam mogla pomakći. Tada je započeo moj dugački put do dijagnoze i sreća je da sam na vrijeme saznala dijagnozu."

Caroline Wozniacki je nekadašnji svjetski broj jedan. Ipak, u karijeri je osvojila samo jedan Grand Slam naslov i to Australian Open 2018. godine. Izgubila je dva finala US Opena.

Tokom karijere zaradila je ogromnu cifru. Na njen račun se od turnira slilo više od 35 miliona dolara.

Treba svakako napomenuti da je Caroline u braku s nekadašnjom NBA zvijezdom Davidom Leejem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi