Čovjek optužen za namještanje mečeva u velikoj drami srušio Đokovića

Roland Garros

Čovjek optužen za namještanje mečeva u velikoj drami srušio Đokovića

Edmir Škorić

Novak Đoković poražen je večeras u četvrtfinalu Roland Garrosa.

U borbi za polufinale favorizovani Novak je izgubio od 72. igrača svijeta Marca Cecchinata.

Imao je Đoković dobru priliku da se vrati u potpunosti nakon 0:2 u setovima, ali je četvrti set izgubio u drami u taj-brejku.

Prvi set je dobio Cecchinato sa 6:3, pa je bilo 7:6 za Sicilijanca u drugom setu, a onda Novak slavi sa 6:1 i čini se kao da se u potpunosti vraća u borbu za polufinale.

U četvrtom setu je odlučivao taj-brejk, nastala je velika drama, ali Đoković nije uspio da ostvari pobjedu.

Cecchinato je ostvario rezultat karijere, a za finale drugog Grand Slama sezone borit će se protiv Dominica Thiema.

Cecchinato je nakon skoro četiri sata borbe pokazao da je veliki teniski potencijal, nastavlja se njegova bajka u Parizu, ali pitanje je može li i do finala pored sjajnog Thiema, koji je očitao lekciju Alexanderu Zverevu u tri seta. Pored toga, napomenimo da je Cecchinato Sicilijanac koji je ranije optužen da je učestvovao u namještanju mečeva.

Roland Garros, četvrtfinale:
Cecchinato - Đoković 6:3, 7:6, 1:6, 7:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi