Izjava Medvedeva izazvala brojne komentare, oglasio se i Nadal
FOTO: EPA

Rat u Ukrajini tema i u teniskom svijetu

Izjava Medvedeva izazvala brojne komentare, oglasio se i Nadal

Haris Zilić

Invazija Rusije na Ukrajinu odrazila se na cijelu Evropu, a na meti su i vodeće sportske zvijedze, pogotovo one koje predstavljaju Rusiju i Ukrajinu.

Uzbudljivo je i u teniskom svijetu, a oglasio se jedan od najboljih tenisera današnjice Rus Daniil Medvedev, čija je poruka izazva brojne komentare, ali još jednom je pokazao da je pravi sportista.

"Ja sam sprotista i zalažem se za miru u svijetu, žao mi je što gledam ovo sve. Igram turnir Acapulcu i dočeka me ujutro vijest o svim dešavanjima. Ja sam za mir", poručio je Medvedev.

Imun na dešavanja nije ostao ni Rafael Nadal.

"Neću da govorim ko je kriv, ali ne mogu vjerovati da ljudi u današnje vrijeme ratuju. Želim da to sve odmah završi", rekao je španski teniser.

Dosta sportista koji su imali jučerašnje utakmice poslalo je poruku o primirju u Ukrajini i prestanku rata, ali situacija je i danas teška u ovoj evropskoj državi.

Top Komentari

plemic
šta reče novak?
3 0
C.Banks
A sta ce reci Novak nego ko i svaki ovau pravoslavac na periferiji, da Rusija mora imati teritoriju oko sebe da kontroliše isto ko i Amerika
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi