Novaku Đokoviću pet godina nisu dali da igra na Indian Wellsu, vratio se i u kameru sve rekao

Ponovo zaigrao na kultnom turniru u Americi

Novaku Đokoviću pet godina nisu dali da igra na Indian Wellsu, vratio se i u kameru sve rekao

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković pobjedom protiv Aleksandra Vukića otvorio je nastup na Indian Wellsu na kojem je zaigrao po prvi put nakon pet godina, te je nakon meča iskreno priznao šta za njega predstavlja povratak na legendarni turnir.

Đoković se već nekoliko sedmica nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama gdje trenira i priprema se za nove izazove, te je iskoristio priliku da nakon pet godina čekanja ponovo zaigra na Indian Wellsu.

Najbolji teniser svijeta igrao je u prvom kolu protiv australskog tenisera Aleksandra Vukića koji je pružio odličan otpor Đokoviću, ali na kraju je Srbin uspio da slavi sa 2:1 u setovima.

Prvi set trajao je tek 35 minuta i Đoković je uspio da ga dobije sa 6:2, te se činilo da će to biti lagan posao za Novaka i da će se bez problema plasirati u drugo kolo ovog turnira.

No, Vukić je u drugom setu bio sjajan. Australac je pokazao svoj kvalitet i nakon 55 minuta igre uspio je da dobije taj set sa 7:5, te poravna rezultat na 1:1.

Oglasi

Međutim, Novak je u trećem setu ponovo zaigrao dosta ozbiljnije i uspio je isti da dobije sa 6:3, te se na kraju plasira u drugo kolo Indian Wellsa.

Za srbijanskog tenisera ovo je bio prvi nastup na kultnom turniru nakon čak pet godina jer je posljednji put na Indian Wellsu nastupio još 2019. godine, a potom se izdešavalo sve oko koronavirusa.

Đoković nije igrao zbog toga što nije vakcinisan, a to mu je jako teško palo tada. No, sada se ponovo vratio i nakon meča stao je pred kameru da objasni šta za njega znači nastup na Indian Wellsu.

"Aleksandar je odigrao zaista nevjerovatno i zaslužio je te aplauze na kraju meča. Išao je na sve i ništa, ali kad sam uspio da mu zaustavim servis onda sam preuzeo kontrolu u meču. No, on je odigrao zaista sjajno i čestitam mu zbog toga", rekao je Đoković, a onda se osvrnuo na povratak na Indian Wells.

"Bilo je to dugih pet godina, to je dug period za profesionalnog tenisera. Brzo sam se povezao s publikom gdje nisam igrao pet godina, ovdje sam nekoliko dana dosta ljudi dolazi na treninge svih nas. Nevjerovatno je vidjeti takvu strast prema tenisu, sjajno je ponovo biti u teniskom raju".

U drugom kolu Đoković će igrati protiv italijanskog tenisera Luce Nardija koji je u prvom kolu pobijedio Zhanga sa 2:1 u setovima.

Top Komentari

Benz
Kako mislite "nisu dali" ? Valjda nije postovao propise? Je li rekao da je bombardovanje "nicim izazvano"? Svaka mu je istina takva
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi