Bh. teniseri sutra otvaraju duel protiv Bugarske, održan i žrijeb parova
FOTO: TSBiH

Davis Cup

Bh. teniseri sutra otvaraju duel protiv Bugarske, održan i žrijeb parova

Haris Zilić

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine u vikendu ispred nas igra duel Prve svjetske grupe u gostima protiv selekcije Bugarske koja u ovaj okršaj ulazi bez Grigora Dimitrova.

Naši momci su u Bugarsku doputovali u najjačem sastavu, a tu su Damir Džumhur Nerman Fatić, Mariza Bašić, Tomislav Brkić i Andrej Nedić.

Duel u subotu otvara Nerman Fatić protiv Dimitra Kuzmanova koji je 225. reket svijeta i prvi reket bugarske u izostanku Dimitrova.

Održan je i žrijeb za preostale mečeve koji se igraju u gradu Burgasu.

"U Bugarskom gradu Burgasu, danas 02.02.2024.godine održano je izvlačenje parova za predstojeći "Davis Cup" meč prve svjetske grupe između domaće selekcije Bugarske i Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Voljim žrijeba prvi će na teren izaći Nerman Fatić (ATP 204), koji će za protivnika imati Dimitara Kuzmanova (ATP 225). Poslije prvog meča, sutra 03.02.2024.godine odigrati će se i drugi meč u pojedinačnoj konkurenciji između Damira Džumhura (ATP 147) i Yanakija Mileva (ATP 550).

Sa dva meča u pojedinačnoj konkurenciji završiti će program za prvi dan "Davis Cup" meča prve svjetske grupe između Bugarske i Bosne i Hercegovine.

U nedelju 04.02.2024.godine po pravilima "Davis Cup" takmičenja program će početi sa igrom parova u kojima će se sastati Mirza Bašić/Tomislav Brkić, koji će za protivnika imati Aleksandera Donskog i Aleksandra Lazarova. Odmah poslije igre parova nastupiti će dva prva reketa oba tima, Damir Džumhur (ATP 147) i Dimitar Kuzmanov (ATP 225).

Zadnji i peti meč u susretu Bugarska -BiH, biti će meč između Nermana Fatića (ATP 204) i Yanakija Mileva (ATP 550). Susreti u subotu i nedelju počinju u 13.00 sati po bosanskohercegovačkom vremenu.

Iskreno se nadamo da će bosanskohercegovačka seniorska teniska reprezentacija uspjeti preskočiti Bugarsku, te ostvariti veoma bitnu pobjedu, koja će našem timu osigurati opstanak u prvoj svjetskog grupi "Davis Cup" takmičenja, jedinog zvaničnog ekipnog svjetskog prvenstva u tenisu", stoji u saopštenju Teniskog saveza Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi