Đoković se konačno oglasio: Pored svega što se desilo želim ostati i igrati na Australian Openu!

Odradio i prtvi trening

Đoković se konačno oglasio: Pored svega što se desilo želim ostati i igrati na Australian Openu!

E. Čaušević

Novak Đoković je odlučio da se konačno oglasi nakon svih dešavanja u Australiji.

Srbijanski teniser je već nekoliko dana u imigracionom centru jer mu je poništena viza kada je stigao u Melbourne.

Vlast u Australiji htjela je deportovati Đokovića, ali on je jutros na sudu dobio preokret jer je sudija odlučio da se njemu mora vratiti viza jer nije napravio nikakav prekršaj.

Iako je bilo informacija iz Melbournea da je ponovo uhapšen i da će biti deportovan na kraju se to neće desiti. Njegova porodica potvrdila je da je Novak slobodan i da je odradio prvi trening.

Nakon svega i Đoković se oglasio na Twitteru i poručio je da i pored svega što se desilo želi da nastupi na Australian Openu.

"Sretan sam i zahvala što je Sud donio odluku u moju korist i vratio mi vizu. Pored svega što se desilo želim da ostanem i pokušam se takmičiti na Australian Openu", napisao je Novak i dodao.

"Pokušavam se fokusirati samo na to. Došao sam ovdje da igram jedan od najbitnijih turnira pred sjajnim navijačima. Hvala vam svima koji ste bili uz mene i dali mi snagu da se borim".

Top Komentari

miki30
Yebo vas on!!
6 1
Siki_sa
Hajmo realno ovo je gore od svake sapunice, previše medijskog prostora, protesti ovo ono, i na kraju samo novak će imati koristi, najjači su oni srbi u Australiji koji protestju, pljuju državu u kojoj žive, ako nam ne valja Australija, fino se vratite u Srbiju, da neko ko ide da zaradi pare da preživi a da mu nedaju da uđe niko prstom ne bih mrdnuo
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi