"Federer je GOAT i tačka!"

Odgovor na vječito pitanje

"Federer je GOAT i tačka!"

S. Grebović

Francuski teniser Richard Gasquet nema dvojbe kada je u pitanju najveći teniser svijeta.

Svijet tenisa je podijeljen u jednom pitanju: Ko je najveći ikada u ovom sportu?

Već godinama unazad, uz dužno poštovanje prema ostalim igračima, glavnu riječ u ovom sportu vode Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer.

Navijači su podijeljeni oko ovog vječitog pitanja i svi imaju svoje argumente kada za nekog od ove trojice kažu da je najbolji ikada.

Odgovor na to pitanje dao je francuski teniser Richard Gasquet, nekada sedmi reket svijeta.

Za njega broj titula i ATP bodova nisu od krucijalne važnosti, već način i stil na koji neki teniser igra. 

"Ja na tenis gledam malo drugačije. Oduvijek sam govorio da se za mene broj Grand Slam titula ne računa. Na primjer, ako gledamo tenisera koji ima 21 titulu, a neki drugi 22 ili 23, tada mislim da bi trebalo gledati estetiku i sve što pokazuje na terenu", smatra Gasquet.

Francuski teniser, koji je u karijeri osvojio 15 ATP titula, smatra da niko u 'bijelom sportu' ne može da se poredi sa Švicarcem.

"Često slušam o toj trci oko GOAT-a i za broj Grand Slam titula, ali mislim da je to beskorisno. Roger Federer je GOAT, najveći teniser svih vremena i kraj. Pogledajte samo njegovu estetiku igre i gracioznost na terenu", dodao je.

Top Komentari

realno_govoreci
Jelde.Nemate vise sta Noletu da dodate pa sada estetika.Koliko ste jadni i inace koliko je jadan svijet postao vise ni nije normalno
2 8
struja
Pa nije klizanje na ledu pa da pricamoo umjetnickom dojmu,utisku...
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi