Slavni Amerikanac podigao prašinu zanimljivom teorijom o najtežem sportu na svijetu

Mnogi smatraju da je Tiafoe u pravu

Slavni Amerikanac podigao prašinu zanimljivom teorijom o najtežem sportu na svijetu

E. Škorić

Američki teniser Frances Tiafoe, 15. igrač ATP liste, smatra da je sprot u kojem se proslavio najteži na svijetu, a objasnio je i zbog čega.

Tiafoe je svoje tvrdnje o tome da je tenis najteži sport potkrijepio veličinom lopte i dužinom meča, jer kako je rekao, nikada ne možete nikome reći koliko će meč trajati i kada ćete se vratiti sa terena.

“To je najteži sport na svijetu. Još me ništa ne može uvjeriti da to nije tako. Lopta je jako mala u usporedbi s drugim sportovima, tako da vaša koordinacija oko-ruka mora biti izvrsna", rekao je Amerikanac pa dodao:

“Onda, u tenisu nema sata. Znate, to nije sport s mjerenjem vremena. Kad me dečki dođu vidjeti, pitaju me koliko ću ostati. Uvijek im kažem: 'Ne znam i niko ne zna'".

Oglasi

"Nadalje, postoje nekontrolirani pokreti tokom utakmice. Pomičete se dolje - gore, s jedne na drugu stranu. Teško je, a sam si na terenu, nemaš ničiju pomoć", objašnjava Tiafoe.

Izjava koju je dao za Tennis TV izazvala je rasprave na društvenim mrežama i mnogi smatraju da je Tiafoe bio u pravu što je rekao tako nešto, iako će naravno biti i onih koji će reći da je neki drugi sport teži od tenisa.

26-godišnji američki teniser je u vrhu svjetskog tenisa, ali još uvijek se nada prvoj Grand Slam tituli ili barem prvom finalu.

Do sada je najbolji bio na US Openu 2022. godine kada je igrao polufinale, a 2019. godine je bio u četvrtfinalu Australian opena.

Najbolji rejting mu je 10. mjesto iz juna prošle godine, a osvojio je tri ATP titule u karijeri te do sada zaradio preko 10 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi