Đoković nakon rastanka sa Ivaniševićem donosi novu neočekivanu odluku

Svjestan je da godine čine svoje, te da ne može igrati na maksimumu

Đoković nakon rastanka sa Ivaniševićem donosi novu neočekivanu odluku

Samir Mlaćo

O Novaku Đokoviću mnogo se piše nakon što je saopšteno da je Srbin prekinuo saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

Pet godina je trajala uspješna saradnja, no sada je došao kraj, a mnogi su ostali iznenađeni. Sada stižu nove vijesti, itekako zanimljive.

Naime, Đoković će se do kraja sezone fokusirati samo na najveće turnire, kako je to radio i u prošloj godini. Propustio je Miami kako bi se spremio za Monte Carlo, a ugledni portak Sportskida tvrdi da bi Nole mogao propustiti i Wimbledon.

Navodi da se da je jedan od razloga rastanak Đokovića sa Ivaniševićem razlog što sjajni Srbin planira preskočiti treći Grand Slam, te spremno dočekati Olimpijske igre.

Novak je do sada osvojio sve moguće trofeje, osim na najvećoj sportskoj smotri i to mu je velika želja. Sportskida navodi da će Roland Garros biti glavna priprema za Pariz u augustu, te da bi Wimbledon u tom slučaju bio samo smetnja.

Oglasi

Đoković želi sačuvati energiju i ostati u formi na šljaci, no očekuje se da uskoro sve bude jasnije.

Novak je sedam puta osvajao svoj omiljeni turnir, pa će biti zanimljivo vidjeti kako odluku će donijeti.

Đoković je pred kamerama prije par dana odgovorio na pitanje o rastanku sa Goran Ivaniševićem. Bio je iskren, o Goranu je govorio biranim riječima.

"Goran i ja smo okončali saradnju, vidjeli ste objavu", kratko je rekao Đoković.

"Goran je član familije, prijatelj zauvijek. Razišli smo se profesionalno. Napravili smo historijski rezultat. Najtrofejniji ikad igrač-trener. Mislim da je time sve rečeno", kazao je Đoković.

Ranije su Đoković i Ivanišević imali žestoke rasprave tokom mečeva, ali sve je to bilo u žaru borbe, odnosno sa najboljom namjerom.

Đoković i Ivanišević sarađivali su od 2019. godine kada je Hrvat stigao prvo u stručni štab, a prije dvije godine postao je i glavni trener. Sada je ipak sve "puklo", te će Nole uskoro dobiti novog trenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi