Slavni Amerikanac najavljuje pad Novaka Đokovića: "Kad klinci shvate tu mu je kraj"
Foto - EPA

Roddick iskren

Slavni Amerikanac najavljuje pad Novaka Đokovića: "Kad klinci shvate tu mu je kraj"

Midhat Šljivak

Nekadašnji američki teniser Andy Roddick smatra da će Novak Đoković pasti s trona čim novi klinci na sceni shvate da nije nepobjediv. Za njega je taj pad počeo već na Australian Openu.

Novak Đoković je godinama dominantan u svijetu tenisa. Srbin je, po mišljenju mnogih, najbolji teniser koji se ikada pojavio i nije nikakvo čudo što ga apsolutno svi žele srušiti.

Sezonu je Nole otvorio porazom u polufinalu Australian Opena od fenomenalnog Jannika Sinnera. Njegov nekadašnji rival Andy Roddick smatra da je to sasvim prirodan slijed događaja i da će Đoković biti u problemu tek kad i ostali shvate da nije nepobjediv.

"Malo je zakazao na Australian Openu. Nije to do njega, čovjek je bolji od bilo koga na svijetu i ovakve stvari se kad-tad moraju dogoditi", govori Roddick i nastavlja:

"Međutim, malo sam zabrinut. Stvari se u tenisu brzo mijenjaju, tu su momci koji mu mogu začepiti usta i kada ova nova generacija jednom shvati da ga mogu pobijediti, stvari se više nikad neće vratiti na staro", poručio je Roddick.

Oglasi

Roddick je u karijeri osvojio jedan Grand Slam turnir. Slavio je na US Openu 2003. godine, a interesantno je svakako da je čak tri puta gubio finala Wimbledona od Rogera Federera.

Roddick vodi u duelima protiv Đokovića

Tokom teniske karijere Andy Roddick i Novak Đoković odigrali su ukupno devet mečeva. Amerikanac vodi s 5-4.

Posljednja dva duela dobio je Novak. Slavio je na Olimpijskim igrama u Londonu, te na završnom turniru sezone 2010. godine.

Prethodno je Roddick imao četiri vezana trijumfa na Mastersima i Australian Openu i jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti pozitivnim učinkom protiv jednog od najboljih svih vremena.

Nikada Novak nije bio omiljen Amerikancu. Čak je bilo i određenih sukoba i fizičkih prijetnji, ali srećom, nikada se nije desio neki teži incident.

Roddick je također nekada bio svjetski broj 1. Bilo je to 2003. godine nakon osvajanja US Opena.

Top Komentari

limvotemirvah
Svakim danom ovaj protal sve vise lici na neki Vucicev tabloid.
2 1
BosanskaSvedska
Djokovic je pao odavno, samo se moze popeti na traktor ako hoce da se digne!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi