Jezivo: Slavni teniser vrištao od bolova, ljekarska pomoć stigla je prekasno

Teška povreda Italijana

Jezivo: Slavni teniser vrištao od bolova, ljekarska pomoć stigla je prekasno

Edmir Škorić

Italijanski teniser nema sreće sa povredama, a najnoviju je zadobio sinoć tokom meča na US Openu.

Bivši finalist Wimbledona pao je na ATP listi u posljednje dvije godine nakon niza povreda, uključujući nezgodan problem sa zglobom.

U petak je izvrnuo zglob u drugom setu protiv Arthura Rinderknecha. Matteo Berrettini je samo pao na zemlju i počeo da vrišti od bolova, dok su mu pokušavali pomoći.

Na kraju je odlučio da odustane, te je primjećeno kako ga u invalidskim kolicima odvode sa terena dok se u očaju držao za glavu.

No, mnoge teniske fanove brine činjenica da je ljekarskoj ekipi trebalo barem pet minuta da dođe do Berrettinija, dok je on skvrčen ležao i urlao od bolova.

Oglasi

"Pravila treba da se promijene u tenisu kako bi se omogućila brza medicinska pomoć za igrače. Uznemirujuće je vidjeti Berrettinija kako leži bespomoćno duže vrijeme i niko ne može dovoljno brzo da pomogne", napisao je jedan od fanova.

[twitter]https://twitter.com/heythereokayyas/status/1697332193821933849[/twitter]

Italijan je izgubio prvi set 6:4, u drugom je gubio 5:3, a onda se dogodila zastrašujuća povreda.

Sada će se mnogi sjetiti Melisse Satte, koja je optuživana u prošlosti da je zbog prevelike potrebe za seksom uništila nekoliko karijera, prije svih Christiana Vieirija i Kevina Princea Boatenga.

Međutim, Berrettini se s povredama muči već godinama, i prije nego je upoznao zgodnu Sattu.

Za njega je nastup na US Openu nesretno završen i pravo je pitanje kada ćemo ga ponovo vidjeti na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi