Raonić srušio rekord Karlovića po broju aseva u meču sa tri seta

Podgoričanin ima projektil u ruci

Raonić srušio rekord Karlovića po broju aseva u meču sa tri seta

Edmir Škorić

Kanadski div probio je granicu aseva koju je 2015. godine na travi postigao hrvatski teniser Ivo Karlović.

Prvog dana prestižnog Queen's Opena dogodio se rekord kakav niko nije očekivao. Miloš Raonić oborio je rekord u broju aseva u meču sa tri seta.

Kanađanin je ostvario 47 aseva i porazio domaćeg Camerona Norrieja u prvom kolu 6:7(6), 6:3 i 7:6(9), za 2 sata i 15 minuta. Rekord je do danas pripadao Hrvatu Ivi Karloviću, sa 45 na travi u Halleu, u izdanju iz 2015. godine.

Milošu je to bila tek deveta utakmica ove sezone, s bilansom od šest pobjeda i tri poraza. Raonić, 186. na ATP-u s 33 godine, ušao je u glavni žrijeb britanskog turnira zahvaljujući zaštićenom renkingu.

Teniseru porijeklom iz Podgorice, čija je karijera otežana povredama (uglavnom one Ahilove tetive), igra na travi uvijek je dobro došla zbog snažnog servisa. 2016. godine bio je čak treći na svijetu, stigao jed o finala Queen'sa i Wimbledona, ali je oba puta poražen od Andyja Murrayja.

Američki teniser John Isner ima rekord svih vremena u broju aseva u meču. Bilo je to u prvom kolu Wimbledona 2010. protiv Francuza Nicolasa Mahuta. Imao je 113 aseva.

Amerikanac je i vodeći na listi s ukupno 14.470, brojkom koja je stala kada je objesio reket o klin na prošlom US Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi