Drugarica otkrila nepoznate detalje iz života Jelene Đoković: "Još je pamte u toj kladionici..."
Jelena potiče iz siromašne porodice (Foto: EPA)

Radila je za 250 eura

Drugarica otkrila nepoznate detalje iz života Jelene Đoković: "Još je pamte u toj kladionici..."

Midhat Šljivak

Novak i Jelena Đoković važe za skladan bračni par. Supruga je Noletu velika podrška kroz karijeru, izlaze zajedno od 2005. godine, a prije nego što se udala za Novaka 37-godišnjakinja se kao i svi obični ljudi snalazila kako bi zaradila dovoljno novca za život.

Prijateljica Jelene Đoković u razgovoru za srpske medije otkriva kako je supruga najboljeg tenisera svijeta apsolutno zaslužila sve ljepote koje joj je život donio.

Anonimna drugarica tvrdi da je Jelena uvijek bila drugačija cura od svih, imala je jasan plan u životu jer dolazi iz siromašne porodice.

"Jelena je uvijek bila drugačija od svih. Bila je ambicozna i teško joj se bilo uklopiti u društvo. Htjela je trenirati, učiti, raditi, a to naši vršnjaci nisu najbolje razumjeli", priča njena prijateljica za magazin Svet.

"Dobro je što je bila vrijedna i uporna. Trenirala je tenis u osnovnoj školi i od tada poznaje Novaka. Sestra i ona su željele otići u inostranstvo, a jedan od načina su bile sportske stipendije s obzirom na to da joj roditelji nisu imali novca."

Oglasi

Zatim je otkrila kako je Jelena zarađivala prije nego što je počela izlaziti s Novakom.

"Radila je kao šankerica u jednoj kladionici. Imala je platu oko 28.000 dinara (oko 250 eura). Uvijek je dolazila prije svih na posao, bila je vrijedna, pedantna i povučena. Radila je nekoliko mjeseci tu i dan danas u toj kladionici pričaju sve najbolje o njoj. Kasnije je radila kao promotorica raznih događaja", ističe prijateljica Jelene Đoković.

Jelena Đoković ima diplomu čuvenog fakulteta

Jelena Đoković je također sportski tip. Završila je sportsku gimnaziju u Beogradu, a zatim je šklovanje nastavila u Italiji gdje je u Milanu upisala jedan od najboljih privatnih fakulteta - Bocconi.

Ona je diplomirala i završila master na smjeru poslovne administracije, a zatim je i doktorirala 2011. godine na Internacionalnom univerzitetu u Monacu.

Oglasi

Jelena Đoković na jednom od turnira (Foto: EPA)

Svoje poslovne sposobnosti ističe upravljajući fondacijom koja nosi ime njenog muža s kojim je skupa od 2005. godine.

Par se vjenčao 2014. godine, a u oktobru iste godine postali su roditelji dječaka. Tri godine kasnije na svijet je stigla i djevojčica.

Jelena s djecom često prati Novaka na turnirima. Uvijek je tu kada je evropska turneja u pitanju, a daleka putovanja je uvijek teže organizovati, pa ih često zna propustiti.

Ipak, mora se reći da je Novaku uvijek velika podrška kada mu loše ide. Nije nikakvo čudo što su i dan danas ludi jedno za drugim.