Novak Đoković najavio kraj: "Jedna era se završava"
Novak Đoković je svjestan da njegovoj eri dolazi kraj.

Legendarni teniser

Novak Đoković najavio kraj: "Jedna era se završava"

E. Ganibegović

Novak Đoković je najveći teniser svijeta svih vremena. No, kako se bliži petoj deceniji života svjestan je da polako dolazi kraj njegove karijere.

Legendarni srpski teniser Novak Đoković najveći je svih vremena gledajući mnoge parametre poput osvojenih Grand Slam titula ili sedmica provedenih na 1. mjestu ATP liste.

Jednu eru zajedno s njim su obilježili Federrer i Nadal, tu je bio i Murray, a sada polako prolazi njihovo vrijeme.

Novak Đoković je najduže ostao na najvećem nivou od svih njih, ali svjestan je da i se i njegovoj karijeri polako bliži kraj.

O tome je govorio na press konferenciji u Indian Wellsu, nakon što se Rafael Nadal povukao s turnira zbog novih problema s povredom.

"Rafael Nadal i Roger Federer su uz Andyja Murrayja, bili nerazdvojni dio mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima", istakao je Đoković, pa nastavio:

Oglasi

"Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kad zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to, Roger je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati, jedna era se završava, i tužno je. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u historiji sporta između nas trojice-četvorice."

Zatim je Srbin komentarisao i povlačenje Nadala s pomenutog turnira. 

"Hajde da vidimo koliko još možemo, tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo zajedno u SAD. Nije bilo planirano, ali bilo je lijepo videti njegovu porodicu i njega", istakao je Đoković i dodao:

"Znam da je došao rano jer je želio da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno. Uvijek je želio da bude na vrhuncu na šljaci, na Roland Garrosu".

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ceka te tesla traktor u sumadiji!
3 4
stranputica
Najveći teniser? Hmmm....Najveća *****a od tenisera sasvim sigurno.....
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi