Na Kosovu pogođeni provokacijom Đokovića i njegovih kolega, uslijedila je ekpresna reakcija

Odmah su reagovali

Na Kosovu pogođeni provokacijom Đokovića i njegovih kolega, uslijedila je ekpresna reakcija

Edmir Škorić

Srbijanski teniser Novak Đoković izazvao je dosta negativnih reakcija zbog pjesme s kojom su on i saigrači ušli na teren prije okršaja sa Velikom Britanijom u četvrtfinalu Davis Cupa.

Srbija je protiv Velike Britanije uspjela slaviti pobjedu u četvrtfinalnom duelu Davis Cupa, no ni na ovom nastupu tenisera nije moglo bez skandala.

U Malagi se s razglasa čulo: "Veseli se srpski rode..." dok su Đoković i ostali članovi Davis Cup reprezentacije kročili na teren. Ova pjesma u svom tekstu poziva na aneksiju Kosova i Crne Gore, zbog čega je izazvana lavina negativnih reakcija iz tih zemalja.

Ovo je izazvalo reakciju Teniskog saveza Kosova oštrom osudom ove provokacije Đokovića i ostatka srpskog tima.

“Za žaljenje je što se ovakve provokacije sa nacionalističkim pjesmama i akcijama dešavaju na velikim sportskim događajima, posebno na Davis Cupu, odnosno Svjetskom teniskom prvenstvu (ITF).

Oglasi

Međunarodna teniska federacija kao organizator ovog takmičenja je odgovorna i saučesnik za ovu sljedeću provokaciju protiv države Kosovo.

Teniski savez će, u cilju zaštite državljanstva Kosova i njegovih međunarodno priznatih institucija, u koordinaciji sa pomenutim institucijama, uputiti sljedeću žalbu ITF-u, Međunarodnom olimpijskom komitetu i drugim relevantnim institucijama na nedavnu provokaciju srpskih tenisera u Malagi", stoji u reakciji ovog Teniskog saveza.

Inače, Đoković je u Parizu tokom Roland Garrosa napravio veliku pometnju svojim pisanjem na kameru, kada je napisao da je Kosovo srce Srbije.

Novak je u drugom meču Srbije pobijedio Norriea sa 6:4, 6:4, dok je prethodno Miomir Kecmanović slavio protiv Jacka Drapera.

"Uvijek je više motivacije kada igraš za Srbiju. Mnogo odgovornosti i emocija na terenu. I Mića i ja smo pobijedili u dva seta, ali to su bili vrlo tijesni setovi. Zahvalio bih se Mići, velika je razlika što je dobio meč, ja sam ušao mnogo rasterećeniji".

Srbiju u subotu u polufinalu očekuje meč sa Italijom, a Novak nema dilemu.

"Očekujemo Italiju u polufinalu, dan odmora nam mnogo znači. Vidjet ćemo ko će igrati, imamo dosta različitih kombinacija za singl i parove. Mića je odigrao dobro, svi momci su motivisani. Idemo na pobjedu", poručio je Novak Đoković.

Podsjetimo da je nedavno osvojio Završni masters u Torinu pobijedivši u finalu bez većih problema domaćeg igrača Jannika Sinnera.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ovaj doki je bio ugrozen tokom Nato bombardovanja srbadije, hehe ugrozeni cigo
3 1
CeZenicaLik
Papak ostaje papak ili seljak ostaje seljak SOS.Federer je gospodin za ovog.....
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti