Đoković i Ivanišević su imali raspravu preko koje se nije moglo prijeći - Tu je bio kraj!
Dosta je priča o razlozima raskida saradnje između dvojice velikana (Foto: EPA)

Razlozi prekida saradnje

Đoković i Ivanišević su imali raspravu preko koje se nije moglo prijeći - Tu je bio kraj!

Midhat Šljivak

Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su dugogodišnju saradnju i najbolji teniser svijeta u potrazi je za novim trenerom. Prekid je iznenadio apsolutno sve, a u javnosti su se pojavili brojni razlozi za kraj saradnje.

Vijest o raskidu saradnje između Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića obišla je svijet. Ovaj duo imao je fenomenalne rezultate i niko nije očekivao da će se tek tako razići.

O razlozima 'raskida' se pisalo posebno u Srbiji. Dosta je tu bilo teorija zavjera i nelogičnih stvari, a o ovoj temi pisala je i italijanska Gazzetta dello Sport.

Ovaj list navodi da Goran Ivanišević nije bio zadovoljan načinom na koji Novak Đoković trenira u posljednje vrijeme. Došlo je do nesuglasica oko treninga i turnira, pa je odnos između dvojice velikana bijelog sporta pukao.

"Trenirao je mnogo manje tokom boravka u SAD-u. Koristio je slobodno vrijeme više nego obično i viđen je na raznim događajima. Na treningu je izgledao loše i nevoljno i to je razbjesnilo hrvatskog trenera", tvrdi Gazzetta dello Sport i dodaje:

Oglasi

"Nisu se slagali oko rasporeda turnira. Đoković je imao u planu da propusti Wimbledon kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre u Parizu."

"Ivanišević je smatrao da je propuštanje Wimbledona loša odluka. Tu se desio sukob mišljenja", piše italijanski list.

Na kraju je donesena odluka da saradnja okonča. Novak ide svojim putem i prvi turnir na kojem će nastupiti bez Ivaniševića 'u boksu' je Masters koji se igra u Monte Carlu od 6. do 14. aprila.

Još uvijek nije poznato s kim bi u budućnosti Novak mogao početi saradnju. Spominju se brojna imena, a najsvježije je njegov nekadašnji kolega Nenad Zimonjić.

Odluka bi trebala stići veoma brzo. Izvjesno je kako bi Novak mogao sam na Masters u Monte Carlo i vidjet ćemo kakva će biti njegova konačna odluka.

Oglasi

Srpski teniser ove sezone igra zaista skromno. Propustio je veliki broj turnira, a na onima gdje je igrao nije se previše proslavio.

Koliko je Ivanišević zaradio kao Đokovićev trener?

Goran Ivanišević zaradio je silan novac kao trener najboljeg tenisera svijeta.

Prema informacijama koje su se pojavile u javnosti, Ivanišević je imao sedmičnu platu između 6.000 i 10.000 eura. Na godišnjem nivou to je cifra između 300.000 i 500.000 eura.

Pored toga, navodno, postojao je dogovor o bonusima. Ivaniševiću je pripadalo 10 posto od Novakove turniske zarade, što je u šest godina saradnje cifra od oko četiri miliona eura.

Kraj saradnje mnogo će teže pasti hrvatskoj teniskoj legendi koja je imala siguran novac jer je Novak svake godine uzimao silne cifre na turnirima koje je osvajao.

Ipak, ova godina je krenula dosta loše. Novak je igrao skromno i nije Goran previše bio zadovoljan kako su se stvari razvijale, te je donesena odluka o raskidu.

Top Komentari

AlphaStrong
Vidi brate @BosanskaSvedska kako pucaju ljubavne veze. Ovako je i naš jaro @HamzaVojvoda ostao bez podrške od svog druga čim je nestalo sapuna. Koji phederluk. Sad je meni jasno što je naš voja onako ljut pa je onoliko zapjenio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi