Da se dobro zagledate: Znate li koje mjesto na ATP listi zauzima Roger Federer?

Dosta promjena

Da se dobro zagledate: Znate li koje mjesto na ATP listi zauzima Roger Federer?

A. Čaušević

Tektonske promjene dešavaju se na ATP listi proteklih sedmica.

Najveći pad zabilježio je Roger Federer koji je u samo jednoj sedmici izgubio 28 pozicija. Legendarni Švicarcac je trenutno na 96. mjestu.

Pošto je nepoznato kada će se vratiti na teren za očekivati je još veći pad za mnoge najboljeg tenisera u historiji.

Novak Đoković se nalazi na trećem mjestu, ali kako srbijanski as prema svemu sudeći neće igrati na Wimbledonu to znači da će izgubiti 2.000 bodova te bi mogao pasti na 8. mjesto.

Stvari na ruku idu Rafaelu Nadalu koji prošle godine nije igrao na Wimbledonu, a sada ga čeka nastup na najprestižnijem Grand Slamu u sezoni i sigurno će osvojiti dodatne bodove.

Inače, trenutno poziciju broj 1 drži Daniil Medvedev sa 8.160 bodova, drugoplasirani je Alexander Zverev sa 7.030 bodova.

Top Komentari

bhpremijerliga123
Informacija za "novinara" : Na ovogodisnjem Wimbledonu nema ATP poena zbog zabrane igranja ruskim i bjeloruskim teniserima, pise se o tome mjesecima kako mozes pratiti sport, a osnove ne znati..
6 0
C.Banks
Možda je isti novinar pisao da se gube poeni ali ne osvajaju novi. A bidi sta sad za Nadala piše haha. Janpi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi