Trenutak koji niko nije mogao ni da zamisli: Roger Federer je od danas teniser "amater"
FOTO: EPA

Obajvljena nova ATP lista

Trenutak koji niko nije mogao ni da zamisli: Roger Federer je od danas teniser "amater"

H. Zilić

Jedna od najboljih tenisera svih vremena Roger Federer po prvi put od 1998. godine nema upisan plasman na ATP listi.

Naime, zbog duge pauze Federeru su obrisani rezultati, tako da na novoj listi koja je objavljena danas nema upisan plasman i vodi se kao teniser amater.

Obzirom da još nije zvanično objavio kraj karijere, osvajač 20. Grand slam titula se vodi još uvijek kao aktivan.

Najbolji švicarski teniser je Henri Laaksonen na 96. poziciji, Marc-Andrea Huesler je na 108. mjestu nove ATP liste, Alexander Ritschard je 178., a Dominic Stricker 187. teniser svijeta i to su četiri najbolja rangirana tenisera iz Švicarske.

Iskusni Stan Wwrinka trenutno zauzima 290. poziciju na ATP listi.

A kako izgled akompletna lista švicarskih tenisera na ATP rankingu pogledajte OVDJE.

Promo

Top Komentari

CeZenicaLik
Djokovic je mala maca vjecitog Federera
4 2
Noone
Svaka čast svima, tenis je jako kulturan sport i rado ga pratim.. Moj no1. je bio Andy Roddick zbog kojeg sam noći ostavljao neprespavana. Ali jednostavno, doktor svih sportova, nebitno koliko trofeja osvojio, je Federer. Elegancija, jednostavnost, taktika, spremnost, raznovrsnost,mirnoća, bez ispada u medijima, čovjek koji je uvijek bio uklopljen u društvo poznatih a nikad isturen... Itd itd..
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti