Teniserka gubi nadu: "Ponekad se pitam zašto živim"

Mlada Ukrajinka prolazi kroz pakao

Teniserka gubi nadu: "Ponekad se pitam zašto živim"

Edmir Škorić

Rat koji je ruska vojska započela u Ukrajini 24. februara 2022. ostavlja duboke tragove u svijetu sporta.

Mnogi sportisti napustili su Ukrajinu i daleko su od svojih porodica, te bespomoćno gledaju kako im se zemlja uništava. Mlada teniserka Marta Kostyuk jedna je od onih koji danas proklinju sudbinu, a ova 60. igračica svijeta u više se navrata oglašavala zbog dešavanja u njenoj zemlji.

Ova 19-godišnja teniserka priznaje da joj je dosta mračnih misli prošlo kroz glavu posljednjih sedmica.

"U posljednjih nekoliko sati preminuo je otac prijatelja tenisera. Kuća mu je potpuno uništena. Ne mogu opisati kako se osjećam. Prošla su dva mjeseca i imala sam uspona i padova. Prve dvije sedmice bilo je strašno i pokušavam se naviknuti. Prije dvije sedmice sam se obratila psihologu, koji mi je puno pomogao, jer sam došla do tačke kada sam imala vrlo opasne misli", kazala je Kostyuk.

"Ne želim to reći, ali možete zamisliti. Užasno je vidjeti da pakao u mojoj zemlji nikad ne prestaje i ne znaš što je sljedeće. Osjećam se bespomoćno, osjećam se kao da ne mogu učiniti ništa i ponekad se pitam za što živim, šta bih trebala raditi sa svojim životom", dodala je Ukrajinka.

Ona je također otkrila da je obrisala iz imenika sve brojeve ruskih i bjeloruskih tenisera i teniserki jer niko od njih nije joj poslao poruku niti joj rekao išta što bi joj moglo pomoći u teškim momentima.

Top Komentari

emanuelmacron
Mi te svatamo,drzi se draga djevojko,to je drzava monstruma,bice tu svega.
7 1
Arnel925
Kakva ljepotica. Treba joj samo dati malo čundare i znače svašta nesta
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi