Kukavičluk kakav svijet tenisa ne pamti i to u režiji jedne od najslavnijih teniserki!

Azarenka je pretjerala

Kukavičluk kakav svijet tenisa ne pamti i to u režiji jedne od najslavnijih teniserki!

Edmir Škorić

Šta se dešava s jednom od najslavnijih teniserki današnjice?

Slavna bjeloruska teniserka je prije 12 dana usred meča zaplakala na Indiann Wellsu. Iz nama svima poznatog razloga se prepustila emocijama i samo je ponavljala da joj je žao.

Očigledno je to bilo pod utjecajem rata u Ukrajini. Ona je jedna u nizu sportistkinja koje ispaštaju zbog ruske invazije, budući da se i njena zemlja, Bjelorusija, priključila Rusima u krvavom ratu.

Azarenka je tokom bogate karijere dva pusta osvajala Australian Open, a prije turnira na Indian Wellsu jasno je poručila da se osjeća ''devastirano" zbog ljudi koji su pogođeni ratom u Ukrajini.

Danas je ponovo izazvala ogromnu pažnju svjetske javnosti. Bivša prva teniserka svijeta je pri rezultatu 6:2 i 3:0 za njenu protivnicu bez objašnjenja ikakvog napustila teren. Rukovala se sa sutkinjom i otišla, no ubrzo su svi shvatili koliko je zapravo nesportski postupila.

No, ovaj put se je proglasili kukavicom jer je zapravo bez ikakvih zdravstvenih razloga izašla i tako uskratila možda i najveću pobjedu u historiji svojoj rivalki, 16-godišnjakini Lindi Fruhvirtovoj.

"Najčudnije i najnepoštovanije povlačenje koje sam ikada vidjela u tenisu. Zaista nije imala nikakvih zdravstvenih problema, samo je željela protivnici ukrasti trenutak slave", kazala je komentatorka TV prenosa.

Mnogi su Azarenku osudili na društvenim mrežama zbog svog nesportskog poteza, naročito jer nije htjela ni da čestita mladoj teniserki...

Linda Fruhvirtova je pobjedom nad Azarenkom postala prva igračica do 17 godina koja se plasirala u osminu finala u Miamiju, nakon Marije Sharapove i Tatiane Golovin, 2004. godine.

Top Komentari

Zulfikar
Zasto odma osude? Kako znamo da doticna nije imala nesnosljiv anksiozni napad?
2 2
montana22
Ko gubi ima pravo da se ljuti hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi