Bjelorusi se raspisali o potezu Azarenke, ona strahuje šta će napraviti zloglasni Lukašenko
Lukašenko je znao da nagradi teniserku za njene uspjehe u prošlosti

Nije znala da cijeni...

Bjelorusi se raspisali o potezu Azarenke, ona strahuje šta će napraviti zloglasni Lukašenko

E. Škorić

Najbolja bjeloruska teniserka svih vremena, Viktoria Azarenka, jako je cijenjena u svojoj zemlji, a kada je bila na svom vrhuncu, od predsjednika te zemlje Aleksandra Lukašenka dobila je unikatan i skupocjen poklon.

Zahvaljujući sportskim rezultatima koje je ostvarivala pod bjeloruskom zastavom, Azarenka je od Lukašenka dobila luksuznu kuću na dva sprata u Drozdima, prestižnoj četvrti na sjeverozapadu Minska. Tamo žive najvažniji političari i najbogatiji ljudi Bjelorusije, uključujući i samog Lukašenka.

Bjeloruski mediji sada otkrivaju da je Azarenka kuću koju je dobila 2011. godine od Lukašenka na dar odlučila staviti na iznajmljivanje. Kuća čija je vlasnica osvanula je na bjeloruskom sajtu realt.by gdje se nalaze oglasi.

Iz oglasa je vidljivo da je ukupna površina parcele cca 475 četvornih metara, od čega je površina kuće 279,5 četvornih metara.

Unutar nje se nalazi šest spavaćih soba, jedna velika kupaonica i dvije manje, a gostima je na raspolaganju i jacuzzi te soba sa stolom za bilijar. Uz kuću se nalazi još jedan plac.

Oglasi

Azarenka za takvu kuću mjesečno potražuje 6500 dolara i to nije jedina odluka koju je teniserka donijela u vezi sa svojim nekretninama posljednjih godina, pošto je 2019. godine odlučila da proda svoju kuću u Kaliforniji.

Isprva je za nju tražila osam miliona eura, a nakon 10 mjeseci je cijenu spustila za pola miliona eura. Nije poznato je li uspjela da je proda i po kojoj cijeni.

Danas Azarenka živi na Floridi, u Boca Ratonu, gradu sjeverno od Miamija. Vrijednost njene vile procijenjena je na oko 3,2 miliona dolara. Na njenom teritoriju nalaze se između ostalog: bazen, vrt i ribnjak, a ukupna površina iznosi 463 m2.

Viktor Azarenka igrat će na ovogodišnjem Australian Openu. Italijanka Camila Giorgi bit će njena prva protivnica.

34-godišnjakinja je 2012. godine bila prva na svijetu. Ima 21 titulu u karijeri, te dvije Grand Slam titule, osvojene u Australiji 2012. i 2013. godine, dok je na US Openu poražena u čak tri finala, 2012., 2013. i 2020. godine.

Azarenka je prošlost bjeloruskog tenisa, bliži se kraju karijere, a sadašnjost i budućnost pripada Aryni Sabalenki, koja će biti jedna od glavnih favoritkinja na Australian Openu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi