Wawrinka u uzbudljivom meču savladao Tsitsipasa i zakazao meč s Rogerom Federerom

U četvrtfinalu ćemo gledati susret dva Švicarca

Wawrinka u uzbudljivom meču savladao Tsitsipasa i zakazao meč s Rogerom Federerom

S. Pašalić

Švicarac Stan Wawrinka uspio se plasirati u četvrtfinale French Opena.

Wawrinka je u osmini finala nakon uzbudljivog meča koji je trajao nešto više od 5 sati savladao Stefanosa Tsitsipasa sa 3:2, po setovima 7:6, 5:7, 6:4, 3:6, 8:6.

Meč je donio sjajnu igru oba tenisera te je obilovao preokretima, a Wawrinka je na kraju u petom setu ipak uspio uzeti jedan break Grku i tako je osigurao svoje mjesto u četvrtfinalu.

U četvrtfinalu ćemo vidjeti susret dvojice Švicaraca s obzirom da će Wawrinka igrati protiv Rogera Federera koji je u osmini finala bio bolji od Leonarda Mayera sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi